Raičević najavio rat protiv smeća: Nečistoću nećemo tolerisati

"I ja sam kao Baranin i kao predsjednik nezadovoljan i to se neće više tolerisati. Svi moramo dati svoj maksimum i puni doprinos da Bar opet učinimo najčistijim gradom u regionu i u tom pravcu sam naložio konkretne aktivnosti"
102 pregleda 8 komentar(a)
Dušan Raičević, Foto: Radomir Petrić
Dušan Raičević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 01.09.2018. 09:22h

Tokom radne posjete preduzeću DOO „Komunalne djelatnosti Bar“ predsjednik opštine Bar Dušan Raičević kazao je da je opravdano nezadovoljstvo građana i turista nivoom čistoće u gradu.

“Vijesti” su prošle sedmice objavile da situacija sa otpadom na svim stranama Opštine u Baru nikad nije bila gora, i da predstavlja ozbiljan ekološki,sanitarni i privredni problem gradu koji teži da bude turistička destinacija.

"I ja sam kao Baranin i kao predsjednik nezadovoljan i to se neće više tolerisati. Svi moramo dati svoj maksimum i puni doprinos da Bar opet učinimo najčistijim gradom u regionu i u tom pravcu sam naložio konkretne aktivnosti", rekao je Raičević.

Tokom posjete, Raičević je izrazio nezadovoljstvo zbog neadekvatnog odlaganja i deponovanja građevinskog i kabastog otpada, i “pod hitno” naložio svim subjektima u ovoj djelatnosti konkretne aktivnosti.

Iz kabineta predsjednika Opštine, danas je saopšteno da je opštinskom Sekretarijatu za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine, koji nadzire rad DOO „Komunlane djelatnosti Bar", naloženo da u saradnji sa komunalnom policijom u roku od 24 sata obiđe sve lokacije u gradskom jezgru i prigradskom području na kojima se odlaže i deponuje komunalni otpad i drugi prirodni i vještački otpad sa javnih površina “i zapisnički konstatuje stanje na terenu”.

"Komunalna policija je u obavezi da po dobijenom zapisniku o stanju sa terena po hitnom postupku donese rješenja o izvršenju , kojima će obavezati Doo „Komunalne djelatnosti Bar“ da najkasnije u roku od tri dana od dana prijema rješenja izvrše zbrinjavanje komunalnog otpada i drugog prirodnog i vještačkog otpada. Predsjednik opštine je imao priliku da na licu mjesta vidi mehanizaciju kojom raspolaže preduzeće Doo „Komunalne djelatnosti Bar“ i dobio uvjerenje da je ista dovoljna da se posao čišćenja obavi kako je dogovoreno", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: