Tivat: Opština uručila pomoć djeci iz siromašnih i familija RAE populacije

Novosel je objasnio da je najnoviju odluku o raspodjeli materijalne pomoći donio na osnovu “procjene socijanih potreba i materijalnih mogućnosti korisnika pomoći.”
1 komentar(a)
Sa dodjele pomoći u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Sa dodjele pomoći u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.10.2014. 12:29h

U prostorijama Opštinje Tivat danas je upriličena raspodjela novčane pomoći, koja je na osnovu odluke gradonačelnika Ivana Novosela dodijeljena učenicima osnovne i srednje škole iz porodica koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja i učenicima iz populacije Roma, Aškalija i Egipćana.

Sekretarka za upravu i društvene djelatnosti u SO Tivat Bosiljka Radonjić podsjetila je da lokalna uprava na razne načine pokušava pomoći socijalno ugroženim sugrađanima – od pomoći za nabavku udžbenika i nedostajućeg školskog pribora, do organizovanja besplatnog prevoza do škole.

Gradonačelnik Novosel je objasnio da je najnoviju odluku o raspodjeli materijalne pomoći donio na osnovu “procjene socijanih potreba i materijalnih mogućnosti korisnika pomoći.”

“Djeca korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice dobiće novčanu pomoć od 100 eura, druga kategorija su djeca iz hraniteljskih porodica koja će takođe dobiti ovu vrstu pomoći i treća kategorija su đaci iz RAE populacije koji nisu uspjeli da obezbjede sredstva za nabavku udžbenika za ovu školsku godinu. Radi se o 161 korisniku ovih sredstava i nadamo se da će ta sredstva biti namjenski utrošena, da će doprinjeti da vi kao djeca i vaši roditelji, stvorite mogućnost da se krene u školsku godinu opuštenije i da stvorimo uslove da pohađate redovno nastavu," poručio je okupljenima Novosel.

On je naglasio da je interes Opštine Tivat da sva djeca u tom gradu, koja pohađaju školu, dobiju i sredstva za nesmetano pohađanje nastave. Pored predstavnika Opštine, uručenju pomoći prisustvovali predsjednik NVO “Udruženja Egipćana”, Džafer Brahimi i direktor Centra za socijalni rad, Vasilije Todorović.

Bonus video: