Danas je Dan policije Crne Gore

404 pregleda 4 komentar(a)
Dan policije Tivat, Foto: SIniša Luković
Dan policije Tivat, Foto: SIniša Luković
Ažurirano: 02.10.2014. 12:35h

Stanje bezbjednosti u Tivtu na visokom je nivou uprkos izazovima - ocijenjeno je na prijemu koga je povodom 2.oktobra - Dana policije Crne Gore, priredio načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Mićo Radović.

U prostorijama tivatske policije okupili su se aktuelni i bivši gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i Dragan Kankaraš, predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Bošković, direktori tivatskih preduzeća i ustanova, kao i penzionisani radnici MUP-a.

Čelnici tivatske Opštine izrazili su zadovoljstvo rezultatima rada službenika ovdašnje policije, posebno u minuloj turističkoj sezoni.

Načelnik Radović je naglasio da je opšte stanje bezbjednosti u tom gradu na visokom nivou prvenstveno zahvaljujući velikom zalaganju zaposlenih u policiji, iako su bezbjedonosni izazovi ljetos bili značajni, naročito zbog velikog broja stranaca koji borave u gradu i brojnih VIP ličnosti koje su često boravile prvenstveno u Porto Montenegru.

Rezultati ovogodišnjeg rada tivatskog Odjeljenja bezbjednosti naći će se i na dnevnom redu jednom od narednih zasijedanja lokalne Skupštine, a tokom prijema juče se razgovaralo i o kvalitenom riješavanju problem smmještaja tivatske policije koja već decenijama radi u neuslovnom i dotrajalom montažnom objektu.

I pripadnici policije na Žabljaku su na prigodan način obilježili njihov dan.

Tim povodom delegaciju Odjeljenja bezbjednosti primio je predsjednik Opštine Veselin Vukićević a prijem za lokalne zvaničnike organizovao je i rukovodilac u žabljačkoj policiji Dragan Slavulj.

Ocijenjeno je da je između prethodnog i ovog praznika bezbjednosna situacija na Žabljaku bila dobra, bez teških krivičnih djela i većih narušavanja javnog reda i mira. U oblasti saobraćaja dogodila se jedna nezgoda sa smrtnim ishodom dok je bezbjednost turista protekla na zavidnom nivou pa u tom periodu nije bilo nastradalih tokom planinarenja Durmitorom ili na raftingu Tarom.

Skromno je praznik obilježen i u šavničkoj policiji. I njih su posjetili predstavnici lokalne uprave i drugi lokalni zvaničnici.

Bonus video: