Rakočević napustio sudstvo

Rakočević je u aprilu ove godine ostao bez fotelje predsjednika Privrednog suda, koju je odlukom Savjeta preuzeo Blažo Jovanić
218 pregleda 6 komentar(a)
Dragan Rakočević, Foto: Boris Pejović
Dragan Rakočević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.10.2014. 05:36h

Bivši predsjednik Privrednog suda Dragan Rakočević od juče je napustio sudstvo, nakon što mu je Sudski savjet konstatovao prestanak mandata.

Rakočević je u aprilu ove godine ostao bez predsjedničke fotelje, koju je odlukom istog Savjeta preuzeo Blažo Jovanić, bivši sudija podgoričkog Osnovnog suda.

Kao ni tada, Rakočević juče nije želio da govori o razlozima zbog kojih nakon četvorogodišnjeg rukovođenja sudom nije reizabran. Upitan zbog čega je napustio sudstvo i da li ide u penziju, on je kazao "Vijestima" da razmišlja čime će se baviti i da to još ne zna.

Sudski savjet je na telefonskoj sjednici koja je juče održana, kako je saopšteno, konstatovao i predstanak funkcije Radomiru Sekuliću, sudiji Osnovnog suda u Ulcinju.

Sekulić je juče ujutru Sudskom savjetu dostavio ostavku, nakon što je to tijelo dan ranije odložilo odluku o njegovom razrešenju po predlogu predsjednice ulcinjskog suda Lirije Buzuku.

Ona je inicijativu podnijela zbog velikog broja ukinutih presuda Sekulića, iako je ranije objavljeno da preko 30 odsto ukinutih presuda ima i ona, kao i sudija Pero Lukuć.

Bonus video: