Porodice radnika: Je li briga vlast što im građani umiru ispred Vlade?

"Zašto nikoga nije briga, zašto nam djeca propadaju tamo. I ja ću pored moga djeteta da idem, poginuću s njim ako treba”
54 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2014. 18:28h

Porodice radnika nikšićkog Montavar Metalaca, koji štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade u Podgorici, u znak podrške okupile su se danas ispred nikšićke Opštine, a to će uraditi i u petak.

Sa njima su bili i bivsi radnici, članovi Unije slobodnih sindikata Crne Gore, kao i malobrojni građani.

Budimka Đukanović jedva se suzdržavala da ne zaplače pozivajući nadležne da spašavaju, kako reče, mučenike ispred Vlade, dok se još spasiti mogu.

Njen sin Petar, koji u Metalcu radi osam godina, štrajkuje glađu, dok joj je suprug Milisav jedan od 29. radnika toga preduzeća koji su ostali bez posla.

Budimka Đukanović

"Sva naša porodica je bila za ovu vlast i ovu državu i istinski se kajem što smo to uradili ako na ovakav način moramo da tražimo pomoć za naše dijete. Neoprostivo je da niko ne okreće glavu na ljude koji tamo umiru”, kazala je Đukanović.

I sin Marije Jokić, Miroslav, štrajkuje glađu a ona se pita zašto im se niko od nadležnih nije obratio, zašto nije izašao predsjednik Opštine Veselin Grbović da im kaže da li im može pomoći ili ne, a ne da ih drži u neizvjesnost.

Marija Jokić

"Mi smo njegovi građani, ovo je njegov grad, on je predsjednik svih nas. Metalac je nikšićka, crnogorska firma, zašto onda nikoga nije briga, zašto nam djeca propadaju tamo. I ja ću pored moga djeteta da idem, poginuću s njim ako treba”, kroz suze je kazala Jokić.

Milisavu Đukanoviću nije jasno zašto je odziv građana tako mali i ponovo je pozvao sve da dođu u petak u 10 sati ispred zgrade Opštine da im pomognu u njihovoj muci.

Milisav Đukanović

"Apelujemo na sve građane Nikšića i na radničku kasu da nam pomognu u ostvarenju naših ciljeva, da spasimo ljude koji dolje umiru. Što se tiče "velikih" vladara pored njih slobodno čovjek može umrijeti. Ukoliko Vlada ništa ne uradi, u ponedjeljak smo planirali i da popričamo sa gradonačelnikom Nikšića”, kazao je Đukanović.

Galerija

Bonus video: