Zašto je primljeno više studenata na Ekonomskom fakultetu

“Imamo informacije da su napravljeni određeni propusti kada je u pitanju broj upisanih studenata, međutim, ne bih želio da unaprijed prejudisiramo, ispitaćemo na koje okolnosti je to urađeno i zbog čega pa ćemo onda i zvanično preduzeti određene korake”, kazao je Bjelica
80 pregleda 0 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Foto: Arhiva Vijesti
Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2014. 15:21h

Upravni odbor (UO) Univerziteta Crne Gore ispitaće upisnu politiku na Ekonomskom fakultetu, bududi da je problematičan broj primljenih studenata, kazao je predsjednik tog tijela prof. dr Duško Bjelica.

On je nakon sjednice UO kazao da su dobili informacije da postoje propusti prilikom upisa, ali nije želio da presizira o kakvim propustima je riječ.

“Imamo informacije da su napravljeni određeni propusti kada je u pitanju broj upisanih studenata, međutim, ne bih želio da unaprijed prejudisiramo, ispitaćemo na koje okolnosti je to urađeno i zbog čega pa ćemo onda i zvanično preduzeti određene korake”, kazao je Bjelica.

Na Ekonomskom fakultetu za ovu studijsku godinu, shodno odluci koju je Vlada donijela 6. juna, predviđen je upis 120 studenata koji se finansiraju iz budžeta i 540 samofinansirajućih, a nije poznato koliko ih je, nakon završetka svih upisnih rokova, primljeno.

Upravni odbor je odonio odluku i da prinudna uprava na Filozopfskom fakultetu prestane od prvog oktobra, nakon čega će ga preuzeti novoimenovani dekan dr Goran Barović. Prinudna uprav uvedena nakon problema u funkcionisanju krajem prošle godine.

“Nova uprava će biti pod čestim i svakodnevnim kontrolama i prioritet ćemo dati izmirivanju dogova prema državi i zaposlenima”, kazao je Bjelica.

On je napomenuo da je na UO donešena odluka o prihvatanju inicijative Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore da se 44 studenata sa invaliditetom oslobode plaćanja školarine.

UO je imenovao i prof. dr Dragoslava Vujovića za dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, nakon što je Bjelica nedavno napustio tu funkciju. On će upravu preuzeti 1. decembra.

Bjelica ne zna ništa o prelasku u Ministarstvo prosvjete

Bjelica juče nije htio da komentariše navode da bi mogao da bude ministar prosvjete u rekonstruisanoj Vladi. Na pitanje “Vijesti” da li je bilo konkretnih razgovora o njegovom eventualnom novom angažmanu odgovorio je: “Ja o tome ne znam ništa”.

Bonus video: