Univerzitet Mediteran podnio krivičnu prijavu protiv izvršiteljke

131 pregleda 3 komentar(a)
Univerzitet Mediteran (Novina)
Univerzitet Mediteran (Novina)
Ažurirano: 29.09.2014. 20:16h

Univerzitet Mediteran podnio je krivičnu prijavu protiv javne izvršiteljke iz Kotora Branke Samardžić zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj jer njihov prigovor na odluku o iseljenju iz prostorija u Baru nije proslijedila Osnovnom sudu.

“Zašto prigovor Univerziteta nije dostavljen nadležnom Sudu u zakonskom roku i da li je bilo zloupotrebe službenog položaja na štetu Univerziteta Mediteran, odgovoriće nadležnom tužiocu jer se radi o očiglednoj zloupotrebi službenog položaja”, navodi se u saopštenju Univerziteta.

Oni su, takođe, kako su naveli, predali zahtjev za otklanjanje nepravilnosti Osnovnom sudu u Baru, kao i da je za danas zakazano iseljenje iz zgrade u tom gradu.

Nikšićanin Slobodan Knežević, koji se u katastru vodi kao vlasnik nekretnine u kojoj se nalazi barski Fakultet, a navodno je pokriće za moćnog sugrađanina Brana Mićunovića, želi da je preuzme iako je ugovor o zakupu sa Univerzitetom na 30 godina važeći.

Knežević je podnio izvršitelju predlog za iseljenje "Mediterana" iako je pred Vrhovnim sudom, po zahtjevu pravnog zastupnika Univerziteta, u toku postupak revizije odluke Višeg suda u Podgorici. Martinović zato, kako je rekao za “Vijesti”, smatra da nema pravog osnova za iseljenje sve dok o njihovom zahtjevu za reviziju ne odluči najviša sudska instanca.

U saopštenju se podsjeća da je pred Vrhovnim sudom još postupak po zahtjevu za reviziju.

“Svaki iole pismeniji pravnik zna da zakup zgrade ne postoji bez korišćenja... Međutim za Javnog izvršitelja tu nema nikakvih nejasnoća, poštujući načela hitnosti u postupanju zakazuje iseljenje zgrade u roku od dva radna dana. Iseliti Univerzitet u roku od dva dana i preseliti Filijalu Atlas banke u druge prostorije je prosto nemoguće. Međutim, hitnost u postupanju poštuje isključivo kada su u pitanju prava izvršnog povjerioca, dok kad su u pitanju prava izvršnog dužnika tu je pokazala izuzetnu sporost u postupanju”, upozorava se.

Bonus video: