Omladina želi da vrati stari sjaj Nikšića

Manifestaciju su otvorili crnogorski bend “Piva jazz”, sastav koji je osnovan 1997. i koji je nastupao širom zemlje, regiona, ali i Evrope, i pjesnici kluba "Poenta poetika" iz Nikšića
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.09.2014. 12:24h

Da je, nekada, dobro oživjeti duhove, uvjerili su se Nikšićani danas kada je trg bio mali da primi omladinu koja je željelja da pokaže umjetničko-kulturno i sportsko umijeće, ali i one koji su došli da ih aplauzima nagrade.

"Ideja Opštine Nikšić i JU ‘Zahumlje’ jeste da Nikšiću vratimo stari prepoznatljivi sjaj, makar kada je kultura u pitanju po kojoj je on bio itekako prepoznat. Zato smo i organizovali dvodnevnu manifestaciju koju smo nazvali "Dobri duh Nikšića"", kazao je Miro Nikolić.

Manifestacija su sinoć otvorili crnogorski bend “Piva jazz”, sastav koji je osnovan 1997.godine i nastupao širom zemlje, regiona, ali i Evrope, i pjesnici kluba "Poenta poetika" iz Nikšića.

Danas su na gradskom Trgu nastupili dječiji folklorni ansambl "Zahumlja", djeca iz nikšićkih vrtića, plesni klub "Migado", mladi slikari, polaznici Umjetničke radionice "Ars" Jovana Kadža Karadžića, a pripremljena je i izložba Državnog arhiva Crne gore, Arhivskog odsjeka Nikšić, koji su izložili bibliografiju Državnog arhiva Crne Gore i dio periodike, plakata, dokumenata i ostale arhivske građe vezane za istoriju Nikšića.

Bili su tu i policajci na konjima čija pojava je izazvala oduševljenje prisutnih.

Manifestacija, koja se održava u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, biće završena večeras nastupom hora "Zahumlje".

Galerija

Bonus video: