Božović "češlja" sporne radove Vlahović i Babovića

Božović juče nije htio da komentariše dužnost koja mu je pripala, navodeći da o tome samo zna ono što je pročitao iz štampe
124 pregleda 4 komentar(a)
Šef komisije: Profesor Srđa Božović (Novina), Foto: Vijesti online
Šef komisije: Profesor Srđa Božović (Novina), Foto: Vijesti online
Ažurirano: 27.09.2014. 06:43h

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta “Mediteran” Srđa Božović predsjednik je Komisije koja će provjeravati da li su naučni radovi ministarke nauke Sanje Vlahović i člana Savjeta mladih Milana Babovića plagijati, saznaju “Vijesti”.

Božović juče nije htio da komentariše dužnost koja mu je pripala, navodeći da o tome samo zna ono što je pročitao iz štampe. Senat Univerziteta Mediteran juče jer formirao stručne komisije koje će utvrditi da li su Babović i ministarka Vlahović plagirali naučne radove, nakon čega će biti pokrenut postupak za njihovo oduzimanje ukoliko se utvrdi da je to tačno.

Iz saopštenja sa sjednice Senata stiče se utisak da su u pitanju dvije komisije, čiji je rad oročen na dva mjeseca. Senat se ovom problematikom bavio, kako su naveli, povodom informacija u medijima u vezi sa plagiranjem magistarskog rada “Uticaj kapitalnih investicija na razvoj turističke privrede Crne Gore” Milana Babovića, kao i informacija o plagiranju naučnog rada “Destinations-integrated experience for tourists” autorke Sanje Vlahović.

Vlahović je na skupu u Opatiji 2010. predstavila naučni rad, čije je dvije trećine rada prepisala od inostranih autora. Upoređivanjem njenog sa radovima u koje smo imali uvid, “Vijesti” su došle do podatka da je Vlahovićeva cijelu prvu glavu svog istraživanja pod nazivom “Destinations - integrated experience for tourists” ili "Destinacije - integrisano iskustvo za turiste"-prepisala.

Bonus video: