Davidović kupio brod za 380.000 eura

Posada Sabrine je 2002. napustila brod ostavivši ga u u Bijeloj, a vlasnik je tada saopštio da ne može da plati troškove remonta
0 komentar(a)
Miodrag Davidović, Foto: Ivan Petrušić
Miodrag Davidović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.09.2014. 14:23h

Brod Sabrina, vlasništvo italijanske firme Sarda lizing iz Brindizija, koji je 12 godina bio vezan u Jadranskom brodogradilištu Bijela, prodat je po principu slobodne pogodbe, firmi Neksan Miodraga Davidovića za 380.000 eura.

Brod je bio procijenjen na pola miliona eura. Pravni zastupnik kompanije advokat V. Marković je kazao da će Neksan moći da preuzme brod nakon što, do polovine novembra, kako je dogovoreno, uplati iznos u tri rate.

Prema saznanjima "Vijesti" u Jadranskom brodogradilištu su voljni i spremni da remontuju Sabrinu, kako bi ponovo zaplovila morem, dok je vlasnik Neksana namjeran da ga proda kao staro željezo.

Posada Sabrine je 2002. napustila brod ostavivši ga u u Bijeloj, a vlasnik je tada saopštio da ne može da plati troškove remonta.

Brodogradilište je podnijelo tužbu Osnovnom sudu u Kotoru, koji je donio presudu da se od broda treba namiriti novčano potraživanje Brodogradilišta od 1,45 miliona eura plus kamata.

Osim Brodogradilišta, od Italijana novac potražuje i Jadroagent Bar u iznosu od oko 53.000 eura.

Oni su povjerilac drugog reda i moći će da namire svoje potraživanje tek kada se Brodogradilište isplati. Od prodaje broda u staro željezo, prema procjenama od prije nekoliko godina, moglo se naplatititi milion eura.

U međuvremenu je pala cijena starog željeza, pa se zainteresovanim kompanijama, kako je objašnjeno, ne bi isplatilo da kupe brod za pola miliona eura, koliko bi za njega dobili u nekom od turskih rezališta, jer bi do tamo morali platiti tegljenje.

U Brodogradilištu je i brod za prevoz cementa Europe 92 od 1.860 tona, izgrađen 1975. godine u Danskoj , koga čeka sudbina Sabrine - sudska prodaja.

Bonus video: