Azra Đečević opet spava na Autobuskoj

Učiteljici u penziji boravak u Domu za stare u Spužu do 23. avgusta platilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova
82 pregleda 19 komentar(a)
azra đečević, Foto: Boris Pejović
azra đečević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.09.2014. 06:12h

Učiteljica u penziji Azra Đečević ponovo je od sinoć na ulici.

Ona je juče oko 18 časova napustila Dom za stare “Relaks” u Spužu, jer joj je istekao mjesec dana besplatnog boravka, po dozvoli vlasnice Veselinke Martinović.

Kako je Đečević, sa suzama u očima objasnila, izvršni direktor “Relaksa” Milan Vukićević 23. avgusta je obavijestio da joj je istekao plaćeni boravak od 22. oktobra prošle godine.

“MUP mi je platio boravak do 23. avgusta, na čemu sam zahvalna ministru Rašku Konjeviću. Dobila sam još mjesec dana boravka, a za to vrijeme sam pokušavala da se snađem za smještaj. Nijesam uspjela i ponovo sam primorana da spavam na Autobuskoj stanici”, kazala je Đečević.

Ona je rekla da joj od penzije ostaje samo 50 eura, jer je ostatak u kreditima, a od toga ne može ni sobu da iznajmi.

U rješenju koje joj je dostavljeno iz Doma za stare piše da je njen boravak finansirao MUP i “Relaks” po pola, kao i da “pouzdano znaju da prima penziju, koja joj omogućava samostalan život”. Udovica priznatog doktora, pokojnog Džavida-Džake Đečevića, prije četiri godine ostala je bez krova nad glavom, kada je izbačena iz kuće u kojoj je živjela sa suprugom do njegove smrti. Potom je tri godine živjela u kamp-kućici dok je neko nije zapalio, pa u malom šatoru koji je, takođe, nekome zasmetao. Potom je boravila na Autobuskoj stanici.

Bonus video: