Besplatni udžbenici za sve prvake u Nikšiću: "Pred nama stoje budući odlikaši..."

U Osnovnoj školi "Olga Golović" prvacima je srećan polazak u školu poželio potpredsjednik Opštine Marko Radojević
255 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2018. 11:22h

Lokalna uprava Nikšića je i ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve prvake sa teritorije opštine i na taj način im poželjelja početak školovanja.

Riječ je o oko 750 prvaka, a za tu svrhu Opština je izdvojila oko 35.000 eura.

U Osnovnoj školi "Olga Golović" prvacima je srećan polazak u školu poželio potpredsjednik Opštine Marko Radojević.

"Lokalna uprava već tradicionalno obezbjeđuje udžbenike za sve prvake naše opštine vjerujući da je to najbolji način da se prvacima poželi sreća prilikom prvog susreta sa školom a roditeljima u velikoj mjeri finansijski olakša opremanje djece za školu. Siguran sam da pred nama stoje budući odlikaši, ali prije svega dobra i zdrava djeca", kazao je Radojević.

Direktorica škole Slobodanka Žižić kazala je da je škola bogatija za 88 učenika prvog razreda .

"Ovaj dan pamti cijela porodica i dijete. Nasmijana lica i prijatna osjećanja prvaka treba da bude slika koju će dijete zauvijek nositi u srcu . Pred nama odraslima je važan zadatak da naučimo naše prvake da vole svoju školu, da sa radošću ulaze u njeno dvorište i zadovoljno iz nje izlaze obogaćeni novim znanjima i oplemenjeni novim prijateljstvima, radoznali, kreativni i srećni", poručila je Žižić.

U školi "Ratko Žarić" prvacima je u ime lokalne uprave početak školovanja čestitao Lazar Mijanović koji je mališanima poželio da postanu dobri ljudi, a onda i da budu dobri đaci.

"Našim prvacima želim puno sreće, zdravlja, uspjeha i puno petica u školovanju", kazao je Mijanović.

Dobrodošlicu je prvacima poželio i direktor škole Vlastimir Medojević.

U OŠ "Luka Simonović" prvacima su dobrodošlicu poželjeli i njihovi nešto stariji drugari, učenici drugog razreda, a u ime kolektiva obratio im se direktor Spasoje Gardašević.

"Dragi prvaci, vi ste od ovog trenutka naši novi drugari, naši đaci i najmalađi članovi jedne velike družine. Mi smo ponosni i srećni, radujemo se vašem dolasku, novoj energiji, koja će na poseban način zračiti i davati svjetlost našoj školi. Znamo i u to smo sigurni da ćete u školi steći znanje i prijatelje za čitav život, da će mnogi od vas kada odrastate postatati značajne ličnosti na raznim poljima a iznad svega i prije svega da ćete izrasti u dobre i poštovane ljude", poručio je Gardašević.

Potpredsjednica Opštine Sonja Nikčević takođe je poželjela prvacima srećan početak školovanja, a ove godine će u OŠ "Luka Simonović" prvi put u školske klupe sjesti 84 prvaka.

Galerija

Bonus video: