Otac Jovana Kosaća: Iza ubistva stoje bosovi droge i oni koji bi trebalo da ih hapse

Organizatori protesta najavili blokadu državnih institucija u Herceg Novom, ukoliko do 24. septembra ubica Jovana Kosaća ne bude uhvaćen
277 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2014. 18:48h

Više stotina građana Herceg Novog, danas u podne, na glavnom gradskom trgu palili su svijeće za tragično stradalog Jovana Kosaća, nakon čega su krenuli u mirnu protestnu šetnju do zgrade Centra bezbjednosti na Toploj.

Okupljeni su tokom protesta blokirali ulaz u Centra bezbjednosti Herceg Novi ogorčeni jer ih niko iz policije nije dočekao, a zatim su blokirali i magistralu.

Nezadovoljni građani organizovali su protest preko društvene mreže "Facebook", pod nazivom Svi smo mi Javan Kosać, kako bi iskazali nezadovoljstvo neefikasnošću policije, kao i zbog cjelokupne situacije u kojoj se, kako u velikom broju tvrde, ne osjećaju sigurno.

Podsjećamo, u noći sa subote na nedjelju, 14. septembra, Dragoje Baošić ubio je Jovana Kosaća sportistu i radnika obezbjeđenja kluba "Kaza" u Igalu.

Policija od tada bezuspješno traga za osumnjičenim.

"Zato što u našoj državi ništa ne funkcioniše, zato što u našoj državi niko ne radi posao kako treba, zato što ćemo jednom zauvijek da kažemo da je dosta i da ćemo da ih pošaljemo u prošlost. Policija je kriva isto, sve prebacuju na tužilaštvo. Podjednako su krivi i jedni i drugi" kazala je Dragana Cmiljanić iz organizaciong odbora protesta.

Ona je pred zgradom Centra bezbjednosti apelovla:

"Pomozimo crnogorskom tužilaštvu i policiji da obavljaju svoj posao i primjenjuju zakon. Molimo tužilaštvo da nas štiti kao što sebe štiti."

Ovakve stvari se dešavaju zato što je ljudski život jeftiniji od cigarete, kazao je jedan od učesnika protesta, uvjeren da je ubistvo rezultat toga što naoružani pojedinci bez problema šetaju gradom.

"Ako mi dijete ode u izlazak, nisam sigurna da će se vratiti i to je tragično za jednog roditelja", ističe jedna ogorčena majka.

"Vlada i dražava trebaju da se dignu na noge i da ovakve kriminalce i ološe skloni", poručila je Jovanova školska drugarica.

"Svi vi koji ste danas ovdje ste moji prijatelji i prijatelji ovoga grada, svi ste vi na pravoj strani normalnih ljudi i sreća što ološ koja radi ove zločine je u manjini. Misli ološ da im niko ne može ništa i da pare koje su stekli prodajući drogu djeci ovoga grada može da pokrije sve, pa i ubistvo našeg Jovana. Mi ne možemo vratiti našega Jovana, ali ovaj protest i dalje aktivnosti koje će sljediti treba da donesu bar mali boljitak ovome gradu. Na žalost,uz ovaj nesoj koji je izvršio ovaj zločin stoje zaštitnici vrlo moćni, bosovi droge i na žalost oni što bi ih trebali hapsiti. Nečinjenjem ništa povodom hapšenja tih bandi, zataškavanjem afera i pomaganju u zločinu, ta banda te zlikovačke braće napravila je zadnjih mjeseci nekoliko krivičnih djela: pretukla mog sina Gorana, izbola momka iz Baošića, ranila momka u Kumboru. Nisu ga priveli jer ne mogu da ih nađu, a on se slika kod svoje kuće sa drugovima na Facebooku. Poručuju mu iz policije po drugovima i braći da bi bilo dobro da se preda. Zataškavanje njihovih zlodjela je dovelo da se osile i počnu da ubijaju našu djecu. Ko mene i sve vas može uvjeriti da tužiteljka i svi koji rade kao ona nisu u sprezi sa mafijom, kad je pustila braću koja su pomagala ubici da ostvari svoj cilj. Kakve je instrukcije dobila poslije? Ko je ta Jovićevićka koja je Nikolića pustila koji je izbo dva momka skoro na smrt, da se šeta kroz Igalo. Za koga rade ti ljudi, ko su oni? Rade li oni za zakon, za nas, za državu? Oni rade za mafiju i to je svakome jasno", kazao je otac ubijenog mladića Drago Kosać.

Protesni skup je završen oko 13.50 časova.

Organizatori protesta najavili su blokadu državnih institucija u Herceg Novom, ukoliko do 24. septembra ubica Jovana Kosaća ne bude uhvaćen.

Osumnjičeni za ubistvo Dragoje Baošić je visok 185 cm. Srednje je razvijenosti. Ima crnu kosu i smeđe oči. Na desnoj nadlaktici ima tetovažu veličine 20 puta 10 cm.

Policija moli građane da, ukoliko primijete Baošića, u najkraćem roku o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu, neposredno ili pozivom na dežurni policijski broj 122 koji je besplatan ili na brojeve telefona dežurne službe CB Herceg Novi 031/323-417 ili 067/ 184- 843.

Galerija

Bonus video: