Kovačević: Žaštitiću Danilovgrađane

"Vučelić mi je rekao da je dao nalog Komunalnoj policiji da “obustave aktivnosti”. Nadam se da će Glavni grad smoći snage da sa našom upravom izmijeni tu odluku", kazala je Kovačević
2 komentar(a)
Danilovgrad autobus, Foto: Luka Zeković
Danilovgrad autobus, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2014. 08:39h

Nevolje prevoznika koji saobraćaju na liniji Danilovgrad - Podgorica nastavljene su i juče tako što je podgorička Komunalna policija, na osnovu odluke Glavnog grada, autobuse danilovgradskih prevoznika oduzimala.

Njihov prekršaj bio je što ne poštuju za međumjesne prevoznike utvrđenu maršutu kroz glavni grad, koja znači da putnike iz Danilovgrada ne smiju da voze kroz grad, nego zaobilaznicama do autobuske stanice.

To znači da đake, građane Danilovgrada koji idu na posao ili na pregled u KCCG, moraju da ostave kod Delta sitija ili kod Malog brda, što je nekoliko kilometara od škola i centra Podgorice.

Predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović juče je bio nedostupan, dok je poslanica DPS-a iz Danilovgrada Zorica-Beba Kovačević kazala "Vijestima" da je razgovarala sa v.d. gradonačelnika Podgorice Vladanom Vučelićem:

"Zamolila sam ga da se odluka o izmještanju stajališta stavi van snage. Za utorak smo dogovorili sastanak, a ako ne dođe do dogovora, reagovaću i kao odbornik i kao poslanik i zaštititi interese građana našeg grada".

Odbornik danilovgradskog DF-a Ranko Vuković smatra da su danilovgradski učenici u neravnopravnom položaju u odnosu na učenike iz Podgorice.

"Moraju im obezbijediti da se naprave stanice kroz Podgoricu, ali njih to mnogo ne zanima, jer ne koriste ta prevozna sredstva", kazao je Vuković "Vijestima".

On je istakao da su u neravnopravnom položaju i djeca iz danilovgradskih prigradskih naselja koja uče u Danilovgradu, jer oni, za razliku od Podgoričana, plaćaju prevoz.

Bonus video: