Voda u Beranama samo za sanitarnu upotrebu

0 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 12.09.2014. 15:21h

Voda u Beranama isključivo je za sanitarnu upotrebu, dok analize ne potvrde da je bezbjedna za piće.

Beranska opština bila je bez vode par sati zbog požara na crpnoj stanici u ulici Dušana Vujoševića.

"Vijestima" je u JP Vodovod i kanalizacija objašnjeno da je je do požara najvjerovatnije došlo zbog nestanka struje, ali da se čekaju vještaci da utvrde precizan uzrok.

„Riječ je o crpnoj stanici na alternativnom vodovodu sa Manastirskog vrela koji je proteklih dana bio u funkciji zbog postavljanja novog cjevovoda sa izvorišta Marića vrelo. Mi smo taj posao završili i treba samo da se voda uzorkuje u Institutu za javno zdravlje. U međuvremenu, zbog hitnosti i urgentnosti, odnosno nestanka vode na alternativnom vodovodu, mi smo dobili dozvolu da pustimo vodu sa Merića vrela, ali da obavijestimo javnost da ona nije za piće već samo za tehničku upotrebu dok se ne ispita ispravnost“, kazao je direktor JP Vodovod i kanalizacija Vuko Todorović.

Berane ima dva izvorišta, Manastirsko vrelo i Merića vrelo. Merića vrelo je glavni gradski vodovod koji je proteklih nekoliko dana saniran i ugrađivane nove cijevi, a za to vrijeme, do današnjeg požara, za nižu gradsku zonu voda je obezbjeđivana sa Manastirskog vrela.

Bonus video: