Ulcinj i dio Bara dobili struju

Područje Ulcinja, je bilo bez struje od 3.37 časova do oko 15.20, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo turista
0 komentar(a)
Iznad Utjehe, Foto: Čitalac reporter
Iznad Utjehe, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 12.09.2014. 14:50h

Obilna kiša koja je pala u noći između četvrtka i petka na području Bara je izazvala je poplave na Topolici, gdje je voda prodrla u podrume nekoliko zgrada.

Području Bara koje je bilo bez struje od 3.37 časova, napon je kako je saopštila Nada Pavićević iz CGES proslijeđen u 14.18 minuta.

Mještani brojnih naselja u Baru tvrde da još nijesu dobili struju. Redakciji "Vijesti", javili su se građani koji kažu da Makedonsko naselj, Topolica, Lamele, Polje.. nemaju struju.

Područje Ulcinja, je bilo bez struje od 3.37 časova do oko 15.20, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo turista.

Za kratko vrijeme u Ulcinju je palo 35 litara kiše po kvadratnom metru, ali nevrijeme nije pričinilo velike materijalne štete. Zbog nestanka struje, nijesu mogle raditi ni pumpe, pa je područje Ulcinja bilo bez vode 12 časova.

"Usljed loših vremenskih prilika, praćenih jakim i brojnim atmosferskim pražnjenjima, došlo je do kvara na 110 kV dalekovodima 'Bar-Virpazar' i 'Bar-Budva', saopšteno je iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Oni su bili najavili da će kvarovi biti popravjeni u prijepodnevnim časovima, ali to se još nije dogodilo.

Intervencijom vatrogasaca voda je brzo ispumpana iz zgrada na Topolici.

Iz CGES su saopštili i da je rano jutros zbog jakih grmljavinskih procesa izbio i požar u 35 kV postrojenju 110 kV trafo-stanice Bar. Požar je intervencijom lokalne Službe zaštite, saniran nakon sat vremena.

Sliku gore koju vidite poslao nam je Twitter nalog Appartments Utjeha i ilustruje kakvo je nevrijeme vladalo sinoć iznad barske rivijere.

Bonus video: