Saobraćajni čas za osnovce iz Nikšića

"Veliki saobraćajni čas" organizovala je NVO "Alfa centar" u sklopu kampanje “Bezbjedno do škole” koju je inicirala misija OSCE u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Pićurić i Ivanović potrudili se da osnovcima što više približe saobraćajna pravila, Foto: Svetlana Mandić
Pićurić i Ivanović potrudili se da osnovcima što više približe saobraćajna pravila, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 06.09.2014. 13:40h

Nikšićki osnovci na terasi hotela "Onogošt" učili su o sabraćaju.

Radoje Pićurić i Vladimir Ivanović, iz nikšićke Saobraćajne policije, potrudili su se da osnovcima što više približe saobraćajna pravila, ali i da ih upozore na opasnosti koje vrebaju, jer je, kako su istakli, evidentan problem saobraćajne nekulture.

"Ovakva i slična predavanja su od velike važnosti za djecu jer se djeca prvi put sa problemima iz saobraćajne nekulture susreću prilikom polaska u školu. Iako dosta toga nauče od roditelja izazovi su brojni, tako da nije naodmet upoznati ih kako da reauguju kada se nađu na ulici bilo kao pješaci ili biciklisti”, kazao je Pićurić.

Nakon predavanja uslijedilo je likovno takmičenje, a mališani su kičicom i bojom dočarali kako oni vide saobraćaj u gradu pod Trebjesom.

Najkreativnija je bila Marija Bjelica, koja je nagrađena vaučerom za kupovinu obuće u butiku “Uno”, dok je drugoplasirana Nađa Bijelović nagrađena bojicama i blokom za crtanje, a Nikolina Todorović je za osvojeno treće mjesta dobila tempere.

"Veliki saobraćajni čas" organizovala je NVO "Alfa centar" u sklopu kampanje “Bezbjedno do škole” koju je inicirala misija OSCE u Crnoj Gori.

Bonus video: