Uradite dobru stvar za nekoga, bez medijske pompe

Poslanica SNP-a je kazala da će nastaviti da se zalaže za pravednije zakonsko rješenje za dobijanje crnogorskog državljanstva
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2014. 08:29h

Poslanica Socijalističke narodne partije, Snežana Jonica, i šef Medijskog pula Socijaldemokratske partije, Mirko Stanić, prihvatli su izazov izvršnog direktora Građanske alijanse Borisa Raonića i odgovorili na njegov #CGhumaniizazov.

“Neka ovaj izazov bude razlog da sve ljude iz svog okruženja ubjedimo da smisle i urade po jednu dobru stvar i postigli smo cilj. Ja ću uplatiti donaciju za stipendiranje studenata i ovaj i svaki sljedeći mjesec kao što sam to radila svakog mjeseca u poslednjih pet godina. Nastaviću da se borim za to da se sredstva iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom troše za potrebe onih kojima su namijenjena”, poručila je Jonica.

Poslanica SNP-a je kazala da će nastaviti da se zalaže za pravednije zakonsko rješenje za dobijanje crnogorskog državljanstva.

“Boriću se da studentima bude odobren prenos dva ispita sa osnovnih na specijalističke studije, insistiraću na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Crnoj Gori, da sva djeca u Crnoj Gori imaju besplatne udžbenike...”, kazala je ona.

Ona je izazvala sve svoje kolege poslanike da dokažu koliko je nekorektna medijska slika koja se ciljano stvara o poslanicima, kao “ljudima koji imaju visoka lična primanja na štetu građana, a ne rade ništa”.

“Neka svaka poslanica i svaki poslanik urade nešto slično, a vjerujem da to često rade….Neka pomognu nekome kome je pomoć potrebna , na način na koji smatraju da je najbolje. Znam da će moje kolege iz Kluba poslanika SNP- a to uraditi jer isto kao i ja svakog mjeseca uplaćuju donaciju za stipendiranje studenata. Vjerujem da će nam se ostale kolege pridružiti svako na svoj način. Izazivam Nevenku Bošković Ćirović, Gorana Batrićevića, Aleksandra Bogdanovića”, zaključila je Jonica.

Šef Medijskog pula SDP-a Mirko Stanić kazao je da su građani Crne Gore i kroz dalju ali i bližu istoriju pokazivali veliki stepen solidarnosti sa svima koji su bili u nevolji, ugrožene od prorodnih ili češće društvenih faktora.

“Devedesete su nas naučile da braću iz bivših jugoslovenskih republika pokušamo sačuvati jedne od drugih. Iako je bilo sramnih momenata sa zaštitom izbjeglica, ipak je spas u Crnoj Gori našlo nekoliko stotina hiljada ljudi iz Hrvatske, Bosne, sa Kosova.

Građani Rožaja, Berana, Tivta, Podgorice, Bara, Ulcinja, Nikšića i ostalih gradova su i ono svoje "skoro ništa" dijelili sa nevoljnicima iz Peći, Drvara, Knina, Đakovice, Gline ili ma kog drugog mjesta u ratom pogođenoj zemlji”, podsjetio je Stanić.

Šef Medijskog pula SDP-a najavio je da će se njegov doprinos u narednoj godini ogledati u brizi za unaprjeđenje statusa naših najstarijih sugrađana.

“Pozivam sve koji imaju vremena da se pridruže, da daju krv, ofarbaju prozore u školi u kojoj im uče djecu, pomognu NVO u zaštiti životinja, očiste park u svom gradu, donirajte novac za nove vrteške...Ne morate se polivati vodom i ne treba da se snimate. Uradite nešto za ljude oko sebe i zajednicu u kojoj živite. Da bi ipak krenuli svi pomalo, pozivam da se u akciju uključe Željko Sošić, reditelj, Srdan Kosović, urednik portala Vijesti i Leon Đokaj, pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava”, zaključio je Stanić.

Galerija

Bonus video: