Miško Vuković se kandidovao za dekana

“Tačno je da sam se kadidovao, ali ne bih puno govorio na tu temu dok se ne izabere kadidat“
386 pregleda 6 komentar(a)
Miodrag Vuković, Foto: Vesko Belojević
Miodrag Vuković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.09.2014. 06:42h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) i član glavnog odbora te partije Miodrag Vuković kandidovao se za mjesto dekana Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran i najozbiljniji je kandidat za tu poziciju saznaju „Vijesti“ iz više izvora u političkim krugovima.

Odluku o izboru dekana biće donijeta naredne sedmice.

Vuković je „Vijestima“ zvanično potvrdio kandidaturu, ali nije precizirao hoće li se u slučaju da bude izabran povući sa poslaničke funkcije.

“Tačno je da sam se kadidovao, ali ne bih puno govorio na tu temu dok se ne izabere kadidat“, rekao je Vuković.

On je dodao da ga Zakon o sprečavanju sukoba interesa ne ograničava da radi i posao dekana Pravnog fakulteta uz poslaničku funkciju.

“Na 'Mediteranu' ću biti angažovan kao predavač i o tome je odlučeno, a za izbor dekana se čeka odluka“, kazao je Vuković.

On je završio Pravni faklutet u Podgorici i kao student generacije tri godine bio je asistent na predmetu Upravno pravo. Docent je i predavač na Fakultetu za poslovni menadžment u Baru i na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici.

„Vijestima“ je na Univerzitetu Mediteran rečeno da podnošenje prijava još nije završeno i da imena kandidata mogu saopštiti početkom naredne sedmice kada se njihov generalni sekretar, koji je zadužen za prijave, vrati sa službenog puta u inostranstvu.

Vuković bi, ako bude izabran, na mjestu dekana fakulteta koji radi u sastavu Univerziteta čiji je vlasnik Duško Knežević iz Atlas grupe, naslijedio Mladena Vukčevića, nekadašnjeg člana najužeg rukovodstva DPS-a. Vukčević se povukao sa te pozicije jer je nedavno izabran za predsjednika Sudskog savjeta.

Imam još energije da radim dva posla

Na pitanje da li se kandidiovao zbog toga što se umorio od politike, Vuković je odgovorio “da se nije umorio i da smatra da se čovjek ne može umoriti ni od čega što radi svojom voljom“ .

“Imam još energije da radim dva posla. Kandidovanje je bilo želja da pojačam rad u nauci i sa studentima, ali ne po cijenu da trpi poslanička funkcija. Zasada nemam neke veće dnevne operativne poslove u Skupštini, izuzev rukovođenja odborom za međunarodne odnose i iseljenike”, rekao je Vuković.

Bonus video: