Brajušković: Vlast je u Kolašinu realizovala obećano

Prema Brajuškovićevim riječima izvršna vlast je tokom minulih 12 mjeseci, uglavnom, relaizovala sve što je obećala
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.08.2014. 13:27h

Proslava 28. avgusta - Dana opštine zbog aktuelne političke situacije u tom gradu, to jest, činjenice da ni tri mjeseca nakon lokalnih izbora, nijesu verifikovani odbornički mandate, bila je znatno skromnija nego ranije.

Predstavnici izvršne vlasti, na čelu sa predsjednikom Opštine Darkom Brajuškovićem i novinarima obišli su rekonstrisanu Ulicu palih partizanki, gradilište šetališta i dječije igralište.

Prije toga u kabinetu Brajuškovića upriličen je prijem na kome su nagrade dobiti najbolji kolašinski sportista Savić Medenica i najbolji student Davor Sedlarević.

Kako je Sedlarević i rukovodilac KUD “Mijat Mašković” on je svoj novčanu nagradu donirao za kupovinu svečanih nošnji svog ansambla, a pozvao je sugrađane koji tu mogu da, takođe, pomognu.

Kako je kazao Brajušković, „najveći izazov je bilo istrajati na teškim i nepopularnim mjerama koje obezbjeđuju kontinuitet lokalnih finasija“

Prema Brajuškovićevim riječima izvršna vlast je tokom minulih 12 mjeseci, uglavnom, realizovala sve što je obećala.

Kako je kazao, „najveći izazov je bilo istrajati na teškim i nepopularnim mjerama koje obezbjeđuju kontinuitet lokalnih finasija“.

To je, tvrdi on, rezultiralo značajnim smanjenjem obaveza prema dobavljačima i korisnicima budžeta.

U uspjehe lokalne uprave on je ubrojao i skori završetak šetališta pored Tare, koje se finasira iz IPA fondova, ali i projekte koje finasira Vlada preko Direkcije za javne radove - obaloutvrda Tare, rekonstrukcija Ulice palih partizanki, radove na objektima u sportskoj zoni, izgradnju trafo stanice...

Brajušković se pohvalio i učešćem skijašice Ivane Bulatović na Olimpijadi u Sočiju i činjenicom da je rukomentni klub „Gorštak“ postao prvologaški.

„Sanirano je 50 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva. Asfaltirano je tri kilometra novih ulica i puteva Izgrađeno je dječje igrališe. Urađeno je dosta na prostorno-planskoj dokumentaciji koja je uslov ozbiljne priče sa investitorima.Očekuje se usvajanje DUP-a Sportske zone i DUP-a Radigojno“.

Predsjednik Opštine je kazao da ne postoji drugi put za dobrobit građana i opštine osim da se strpljivo gradi sloga, razumijevanje i tolerancija, kao i da se sarađuje, bez obzira na razlike.

On je na prijem i obilazak infrastrukturnih projekata pozvao i predstavnike političkih partija, ali se iz Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP) nijesu odazvali pozivu.

Obilježvanju Dana Opštine nijesu, mimo dosadašnjeg običaja, prisustvovali ni čelnici, koalicionog partnera Demokratske partije socijalsita (DPS), Grupe birača (GB)- Mile Šuković, koji je i predsjednik SO i Mileta Bulatović.

Predsjednica OO SDP Željka Vuksanović u odgovoru na pozivnicu Brajuškoviću je napisala da je razlog za njen nedolazak “nepostupanje po odluci Skupštine opštine Kolašin prilikom izbora lica kojima se dodjeljuju opštinske nagrade kao i neprihvatanje da se organizuje svečanost za otvaranje objekta koji nije dobio upotrebnu dozvolu.“

Izražavajući žaljenje što, kako je napisao, ovogodišnji Dan opštine ne mogu proslaviti kako dolikuje, Đuro Milošević, nosilc liste SNP, podsjetio je, “da se opstrukcijama DPS birača nije mogla konstituisati nova skuštinska većina.”

Milošević, Vuksanović i čelnih lokalnog DF Aleksanadar Dožić su ponaosob građanima Kolašina čestitali praznik, iako je ranije bilo najavljeno da će se iz ta tri politička subjekata oglasiti zajedničkim saopštenjem.

Nedolazak opozicionih lokalnih lidera na prijem, kako je kazao, Brajušković je odluka koju on poštuje. Predsjednik Opštine je, ipak, izrazio žaljenje što kako je kazao, “predstavnici SNP, DF i SDP nijesu došli da obilježe dan, koji je praznik cijele opštine, ali i simbol sloge i tolerancije.”

Brajuškoviću i građanima Kolašina Dan opštine čestitali su predsjednici države, Skupštine i Vlade , Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović.

Galerija

Bonus video: