UCG: Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Alesundu

"Univerzitet u Alesundu sastoji se od pet fakulteta, a nudi obrazovanje u oblasti biznisa, inženjerskih, prirodnih i pomorskih nauka"
0 komentar(a)
Marianne Synnes, Radmila Vojvodić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Marianne Synnes, Radmila Vojvodić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 28.08.2014. 11:52h

Univerziteti Crne Gore i norveškog grada Alesunda potpisali su u Norveškoj sporazum o saradnji između dvije institucije.

Sporazum su potpisale rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić i rektorka Univerziteta u Alesundu Marianne Synnes.

"Sporazum predviđa da se saradnja odvija kroz upis i razmjenu studenata, usavršavanje nastavnog osoblja, zajednički rad na istraživanjima i obrazovnom procesu, organizaciju zajedničkih konferencija, objavljivanje naučnih publikacija i razmjenu bibliotečkog fonda. Sporazum je potpisan na period od pet godina. Univerzitet u Alesundu sastoji se od pet fakulteta, a nudi obrazovanje u oblasti biznisa, inženjerskih, prirodnih i pomorskih nauka", navodi se u saopštenju Univerziteta Crne Gore.

Sporazumom su, kako se dodaje, predviđene aktivnosti za proširenje već uspostavljene saradnje, od čega će koristi imati studenti i nastavno osoblje.

Univerzitet Crne Gore ima 96 potpisanih ugovora o saradnji sa ustanovama iz 32 zemlje.

Bonus video: