"Hoće mladost da lako i brzo zaradi, u moje vrijeme se to rješavalo pesnicama"

Magud veliko interesovanje objašnjava podacima da prosječan turista sa broda potroši blizu 50 eura
64 pregleda 10 komentar(a)
klanovi, Kotor, Foto: Ivana Komnenić
klanovi, Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 27.08.2014. 17:18h

Verbalni sukobi, prijetnje i dojave o bombi što su redovne pojave na licitacijama u Kotoru, za Iva Maguda predstavljaju pokušaj "mladosti" da brže steknu bogatstvo.

"Moguće da mladost koja preferira da na lakši i brži način dođe do neke zarade, ponekad iskoči iz onih uobičajenih ili normalnih regula ponašanja. Danas se za razliku od mog vremena, kad sam ja bio mlad, kad se to rješavalo šakama i pesnicama, upotrebljavaju nešto konkretniji aduti, a to su pištolji i bombe i slično", kazao je Ivo Magud iz Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora.

Magud veliko interesovanje objašnjava podacima da prosječan turista sa broda potroši blizu 50 eura, što kad se pomnoži sa brojem od 150.000 turista, iznosi oko sedam miliona eura.

Kotorska policija je više puta morala da interveniše kod Direkcije za uređenje i izgradnju, dok su se u toj zgradi dostavljale ponude za zakupljivanje nekoliko opštinskih prostora u Starom gradu, među kojima je i restoran "Moca".

Oko preuzimanja popularnog lokala na ulazu u Stari grad vodio se pravi mali rat - dostavljanje ponuda jednom je prekinuto je zbog dojave o lažnoj bombi, a policija je prije nekoliko dana preventivno privela grupu muškaraca koja se ispred Direkcije za izgradnju Kotora sukobila sa prijateljima braće Jovice i Igora Vukotića, navodnih šefova takozvanog škaljarskog klana, koji su se namjerili da uzmu “Mocu”.

Bonus video: