Suspendovan službenik ZIKS-a: Pokušao da unese nedozvoljene stvari

Istovremeno je o ovom događaju obaviještena i Uprava policije radi preduzimanja radnji
62 pregleda 4 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 24.08.2014. 12:31h

Službenik Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS D.J. suspendovan je sa posla jer je u zatvor pokušao da unese nedozvoljene stvari, saopšteno je iz te institucije.

"Sinhronizovanom aktivnošću više službi Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, danas je osujećen pokušaj unosa nedozvoljene stvari u Istražni zatvor Podgorica. Službenik te organizacione jedinice D.J. otkriven je na djelu, i on će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka“, navodi se u saopštenju ZIKS-a.

Istovremeno je, dodaje se, o ovom događaju obaviještena i Uprava policije radi preduzimanja radnji iz njenog djelokruga, i daljih procedura nadležnog Državnog tužilaštva.

"Podsjećamo da je današnje otkrivanje nedozvoljene radnje i njenog počinioca jedan od rezultata višemjesečnih aktivnosti Uprave ZIKS-a, usmjerenih ka podizanju odgovornosti svih zaposlenih u Zavodu. Ministarstvo pravde i Zavod za izvršenje krivičnih sankcija odlučno će sprovoditi politike koje imaju za cilj zakonit rad svih službi u ovom organu, posebno imajući u vidu da se na odgovornosti službenika zasniva i realizacija mjere pritvora i kazni zatvora, a sve navedeno u širem kontekstu ukupnog ostvarivanja pravde i bezbjednosti", saopšteno je iz ZIKS-a.

Bonus video: