Inspektori u Boki provjeravaju 23 plaže

Na sastanku je istaknut i problem sa bukom u objektu "Tondo", ispod dvorane “Park”, čiji vlasnik od 2002. godine ima dozvolu za noćni klub
251 pregleda 1 komentar(a)
plaža Igalo, Foto: Slavica Kosić
plaža Igalo, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.08.2014. 16:33h

Koordinaciono tijelo za praćenje turističke sezone fokusiralo se juče na 23 plaže, koje drže građani bez ugovora sa JP Morsko dobro. Narednih dana turističke inspekcije obići će te plaže, saopšteno je nakon sastanka.

Predsjednik opštine Milan Vajagić kaže da će inspektori naložiti i uklanjanja punktova na Škveru, u kojima ljudi koji se uglavnom nelegalno bave prevozom putnika na moru, prodaju karte za prevoz čime uzurpiraju Šetalište i prave štetu prevoznicima koji se legalno bave ovim poslom.

Na sastanku je istaknut i problem sa bukom u objektu "Tondo", ispod dvorane “Park”, čiji vlasnik od 2002. godine ima dozvolu za noćni klub. Buka iz ovog lokala, koji radi do četiri sata ujutro, najviše smeta njihovim susjedima.

Naime, u drugom dijelu ovog objekta su stanovi čiji vlasnici traže preispitivanje dozvole za rad noćnog kluba jer smatraju da ne postoje uslovi za njeno izdavanje.

Izvođenje muzičkih programa i radno vrijeme lokala na Škveru, Milašinovića plaži, Igalu na koje su se građani ove sezone najviše žalili, komunalna policija i dalje prati i to je po riječima Vajagića, pod kontrolom.

On je kazao da su inspektori protiv tri lica koja su koristila razglas na moru za reklamiranje pojedinih programa i time izazivala prekomjernu buku, na što su se građani žalili, pokrenuli prekršajni postupak.

Policija je saopštila da je i dalje aktuelan problem sa tranzitnim saobraćajem na magistrali, od 11 do 13.30 i od 18 do 21 časa kada se od kružnog toka u Meljinama do autobuske stanice stvaraju kolone. To znači da se sezona "još drži" jer se po izvještaju Turističke organizacije odmara 18.000 gostiju.

Bonus video: