Admiralengracht dovezao četiri jahte iz Velike Britanije

One će se jedno vrijeme zadržati u marini Porto Montenegro u Tivtu, a odatle će se neke od njih kasnije uputiti prema marinama u Hrvatskoj
0 komentar(a)
Zelenika, Admiralengracht, Foto: Drago Krivokapic
Zelenika, Admiralengracht, Foto: Drago Krivokapic
Ažurirano: 14.08.2014. 12:34h

Brod za prevoz teških tereta „Admiralengracht“ holandske kompanije „Sevenstar Yacht Transport“ uplovio je danas u Boku Kotorsku, dovezavši u zaliv četiri jahte koje je prethodno ukrcao u Velikoj Britaniji.

Na sidrištu ispred luke Zelenika, sa holanskog transportera - od 7.950 tona, dugačkog 129 metara - iskrcane su i u more spuštene četiri jahte dužine od 12 do 19 metara.

One će se jedno vrijeme zadržati u marini Porto Montenegro u Tivtu, a odatle će se neke od njih kasnije uputiti prema marinama u Hrvatskoj.

Redovni brodski servis transporta jahti iz cijelog svijeta do Boke Kotorske, lani je uvela tivatska kompanija „MRM Maritime“, koja je partner jedne od najvećih svjetskih specijalizovanih kompanija za ovakvu vrstu usluga, holandskog „Sevenstar Yacht Transporta“. Pored nautičara koji se zadržavaju u Crnoj Gori, ovu uslugu koriste i mnogi jahtaši koji svoja plovila uz raznih djelova svijeta, dovoze i umnoge jadranske marine i luke u Hrvatskoj i Italiji gdje, za razliku od Boke Kotorske, ne uplovljavaju jaht-transporteri „Sevenstara“.

Bonus video: