Vukčević: Joil je moj duhovni otac, spasio je mnoge duše

On je rekao i da sveštenika mnogo napadaju, a da nije vidio da neko nešto lijepo napiše
1002 pregleda 138 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2014. 11:41h

Fudbalski reprezentativac Crne Gore Simon Vukčević javio se juče "Vijestima" i stao u odbranu sveštenika Joila Bulatovića, koji mu je, kako kaže, duhovni otac.

"Tijelo je naš duh sveti, to je nama dato. To nije "golf" pet ili šest, pa se doda neki dio. Veliki je grijeh da kritikujemo čovjeka koji spašava mnoge duše. Niko od nas neće da sudi, samo će Bog. Ne mogu da se mijenjaju zakoni i djela Božja. Kad Bog zove čovjeka ili ženu tu je kraj priče", kazao je Vukčević.

On je rekao i da sveštenika mnogo napadaju, a da nije vidio da neko nešto lijepo napiše.

Šćepanović: Na Joilov stav gledam kao na pastirsku brigu

Predrag Šćepanović iz Mitropolije crnogorsko-primorske kazao je sinoć da crkva na doniranje organa gleda dobronamjerno ako je to dobrovoljno i ako se ne narušava zdravlje onog koji donira organe.

"I sa medicinske tačke gledišta postoji jedna velika opreznost kako će onaj koji primi organ da prihvati sve to, tako da na stav oca Joila gledam kao na jednu vrstu pastirske brige oca Joila, koji služi svakog dana svetu liturgiju, vidim tu jednu vrstu opreznosti", rekao je Šćepanović za TV Vijesti.

Joil je poznat u pravoslavnom svijetu po svojoj upornoj borbi protiv Darvinove teorije, masona, antihrista, gatara, vračara, komunista i pušenja.

Podsjetimo, sveštenik Joil Bulatović, iz manastira Ćirilovac, savjetovao je porodici preminule osobe da ne donira srce teško bolesnoj majci troje djece, iako Srpska pravoslavna crkve načelno podržava doniranje organa.

Kako je prenio jučerašnji "Blic", u Kliničkom centru Srbije su se, spletom okolnosti, u nedjelju pojavila dva kadaverična donora srca, a primaoci organa su odmah o tome obaviješteni.

Srce prvog od njih spaslo je život Zoranu Grubinu iz Bačke Palanke, a drugo zbog tvrdog stava Joila Bulatovića, nikada nije stiglo do pacijentkinje koja ga je čekala.

Porodica preminulog muškarca starog 44 godine odlučila je da prvo konsultuje ovog "duhovnika", a nakon poziva koji su obavili iz prostorija KCS, ljekarima su ipak saopštili da ne pristaju na doniranje organa, pisao je "Blic".

Bonus video: