Za prvih 10 dana avgusta, tunel Sozina prihodovao oko 420.000 eura

To znači da je za prvih deset dana kroz Sozinu u prosjeku prolazilo više od 13.000 vozila
166 pregleda 0 komentar(a)
policija prekršaj Sozina, Foto: Lice Crne Gore
policija prekršaj Sozina, Foto: Lice Crne Gore
Ažurirano: 11.08.2014. 17:44h

Za prvih deset dana avgusta kroz tunel Sozina prošlo je oko 131.000 vozila i po tom osnovu prihodovano je oko 420.000 eura, kazao je direktor Sektora za upravljanje i održavanje tunela Sozina u Monteputu Lazo Vujanović.

To znači da je za prvih deset dana kroz Sozinu u prosjeku prolazilo više od 13.000 vozila, dok je prema riječima Vujanovića samo juče kroz tunel prošlo rekordnih 16.406 vozila.

On je dalje kazao da je Sozina u prva tri mjeseca ove godine imala određeni napredak u odnosu na isti period prošle godine.

"Bila je veća frekvencija saobraćaja, dok smo u aprilu i maju bili na istom nivou kao i prošle godine, a jun i jul su bili nešto slabiji. Međutim, gledajući za prvih deset dana avgusta, gdje imamo znato uvećan broj prolazaka kroz tunel, mogu reći da imamo preko osam odsto više vozila i preko 11 odsto više prihoda po tom osnovu," objašnjava Vujanović.

Uprkos velikim gužvama, sve je funkcionisalo bez većih problema naglašava Vujanović i dodaje da je Sektor za upravljanje i održavanje tunela spreman da blagovremeno riješi eventualne probleme.

Zbog velikog broja tranzita prošlog vikenda, tunel je zatvaran s vremena na vrijeme iz razloga što magistralinu put koji ide prema Petrovcu i Baru nije imao mogućnost da primi toliki broj vozila, ali se kako kaže Vujanović, i uprkos tome saobraćaj odvijao nesmetano uz manja zakašnjenja.

Bonus video: