Voda kvalitetna i sanitarno bezbjedna za kupanje

Kvalitet morske vode mjeri Institut za biologiju mora
0 komentar(a)
Oblatno, more, Foto: Siniša Luković
Oblatno, more, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 11.08.2014. 13:44h

Na 40 kupališta duž crnogorskog primorja morska voda je kvalitetna i sanitarno bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Kvalitet morske vode mjeri Institut za biologiju mora.

Uzorci uzeti sa svih devet kupališta u Ulcinju imali su kvalitet K1 klase, kao i uzorci sa kupališta Utjeha, Žukotrlica i Sutomorska plaža, dok je uzorak sa plaže Čanj bio je zadovoljavajuće K2 klase.

Kvalitet morske vode duž Budvanske rivijere je takođe bio K1 klase, a analizirana je morska vode na kupalištima Lučice, Petrovac, Kamenovo, četiri lokacije na Bečićkoj plaži, dvije lokacije na Slovenskoj plaži, Ričardova glava i četiri lokacije na plaži Jaz.

Takođe, morska voda je bila K1 klase na kupalištima u Tivtu (kupalište hotela Plavi horizont, Oblatno, kupalište hotela Palma i Ponta Seljanovo) i Herceg Novom (kupalište ispod Vile Galeb, Novosadsko kupalište, centralna plaža u Meljinama, Njivice, Mirište i Dobreč).

Na području opštine Kotor, uzorak morske vode sa kupališta Žuta plaža bio je u okviru granica K2 klase, dok je kvalitet morske vode na kupalištima Markov rt i Orahovac bio K1 klase.

Bonus video: