Velika akcija čišćenja u Sutomoru: Za četiri sata iz mora izvadili 500 kg otpada

114 pregleda 1 komentar(a)
čišćenja Sutomore, Foto: Novo i ljepše Sutomore
čišćenja Sutomore, Foto: Novo i ljepše Sutomore
Ažurirano: 06.09.2018. 18:34h

Aktivisti NVU " Novo i ljepše Sutomore" u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti (UPS) danas su u Sutomoru čistili podmorje plaže" Centar" od restorana" Izvor" do ponte Golog Brda i tokom četiri sata izvadili iz mora 500 kg otpada-guma, željeznih konstrukcija, limenki i razne plastike.

U čišćenju je učestvovao tim profesionalnih ronilaca koje je predvodio i kordinirao Nikola Bošković iz Sutomora, istaknuti član glavnog odbora „Novoh i ljepšeh Sutomora” i profesionalni ronilac-spasilac zaposlen u UPS, a spasilački tim UPS ustupio je za akciju svoja plovila.

"Zahvaljujemo se direktoru UPS Safetu Kočanu i načelniku Žarku Lukšiću na podršci i saradnji koja ima za cilj uljepšavanje i očuvanje životne sredine, te podizanje svijesti građana za očuvanje naših prirodnih resursa . Sljedeća akcija uređenja dijela sutomorske plaže biće 15. septembra na međunarodni dan čišćenja kopnenog i vodenog prostora", rekla je “Vijestima” Slobodanka Hrvatin, predsjednica “Novog i ljepšeg Sutomora”.

Ona je za novu akciju pozvala sve zainteresovani građane da se pridruže aktivistima koji će čistiti Ratac i podmorje plaže.

Učešće su već najavili “Zero Waste Montenegro” kao nosilac projekta , “OCTO- Čisto more” , “Green Home”, “Novo i ljepše Sutomore” i UPS.

Bonus video: