Doskorašnji urednik Dux radija zna zašto je smijenjen i zato ćuti

Uzročnik ovog događaja nije politika, rekao je Adrijan Vuksanović
142 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Marušić, Foto: Siniša Luković
Miroslav Marušić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 09.08.2014. 19:09h

Predsjednik NVO “Dux Croatorum“ Adrijan Vuksanović, reagovao je na tekst o iznenadnoj smjeni Miroslava Marušića sa mjesta direktora i urednika jedinog elektronskog medija hrvatske maninje, Radija Dux, objavljenog pod naslovom “HGI ekspresno smijenio Marušića“.

"G. Marušić, kao i mi, zna razloge smjene i u potpunosti ga razumijemo zašto šuti. Poštivajući tu njegovu odluku, želimo istaći da su nam okolnosti nametnule potražiti na mjestu ravnatelja drugo rješenje - mladu i obrazovanu osobu koja će svojom energijom odgovoriti na dinamiku posla koje novinarstvo nosi, a istodobno uvesti novu organizaciju među zaposlenima kako bi se međuljudski odnosi u radiju ozdravili. Kao i u životu svakog kolektiva, stvarnost često nalaže promjene. Zahvalni g. Marušiću za dosadašnji rad, željeli smo ga zadržati kao novinara, što je on nažalost odbio.

Sa žalošću konstatiramo da je i ovaj događaj iskorišten u svrhu osobnih obračuna i netrpeljivosti prema nama. Aludiranje da je uzročnik ovog događaja politička opredjeljenost nema smisla, već otkriva želju da se pod svaku cijenu ocrni naš rad”, piše, između ostalog, u reagovanju.

Bonus video: