Obradović: Zbog smrti oca ću sada da tužim sudije

“Zlonamjerno nije saslušan krunski svjedok J .G.”, kaže Obradović
214 pregleda 4 komentar(a)
Danko Obradović (Novina), Foto: Savo Prelević
Danko Obradović (Novina), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2014. 17:34h

Profesor Univerziteta Crne Gore Danko Obradović saopštio je da je odbijanje njegove optužnice protiv dvije ljekarke u Domu za stare u Risnu od strane Višeg suda u Podgorici, praćenom nizom propusta državnih organa, zbog čega je najavio nove prijave.

"Protivzakonitim opstrukcijama nije bilo kraja, jer na moj zahtjev za izuzeće vještaka nije čak ni odgovarano.

Dopunsko vještačenje je urađeno pisanim putem, a ne sasluženjem vještaka, kako to obavezuje zakon, da im ja ne bih postavljao pitanja i dokazao da daju lažan iskaz. Zlonamjerno nije saslušan krunski svjedok J.G. koji je bio svakodnevno sa mojim ocem do njegove smrti i očevidac je svih zbivanja, a nije saslušan nijedan drugi svjedok kojeg sam predložio", rekao je Obradović.

On je napomenuo da je u međuvremenu Boris Savić izabran za predsjednika Višeg suda, a prethodno je kao tužilac u Kotoru bio u dodiru sa predmetom, zbog čega je tražio njegovo izuzeće.

"Moj zahtjev, koji je po zakonu morao biti usvojen, jer je već postupao u predmetu kao tužilac, je predsjednik Apelacionog suda Mušika Dujović glatko odbio pod izgovorom da će Savić sam tražiti svoje izuzeće ako dođe u situaciju da odlučuje u vezi predmeta, što on nikada nije uradio. Savić je, ne tražeći svoje izuzeće, promijenio sastav vijeća, bez ikakve zakonske osnove i pisanog akta. Umjesto Hasnije Simonović i Suzane Mugoša stavio je Anu Vuković i Biljanu Uskoković za predsjednicu vijeća, koja je inače u Kotoru radila kao sudija do 2009. godine", piše u saopštenju Obradovića.

Dodao je da su "jalovo" saslušavani i svjedoci koji nisu nikada ni vidjeli njegovog oca, kako ne bi bilo dokaza protiv okrivljenih:

"Protivpravno mi je onemogućen i uvid u cjelokupne spise predmeta, kako ne bih došao do svih dokaza protiv okrivljenih. Zbog svega navedenog sam podnio predstavku Borisu Saviću, Mušiki Dujoviću i predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici, ali niko mi nije čak ni odgovorio, pa ću njih i članove vijeća krivično goniti".

Vukić Obradović preminuo je u Domu prošle godine, a njegov sin smatra da su za to odgovorne ljekarke koje su ga liječile.

Bonus video: