Cijeli Tivat danas više od sat bio bez struje

Potrošačima u pojedinim djelovima grada struja je puštana postepeno po reonima a zadnji su je, nakon više od dva sata bez napajanja, dobili potrošači na području Krtola
73 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.08.2014. 15:01h

Zbog kvara na sabirnici 35–kilovoltnog postrojenja u trafostanici Gradiošnica, kompletno područje opštine Tivat ostalo je danas oko 12.30 sati sati bez napajanja električnom energijom.

„Prekid u napajanju električnom energijom na području opštine Tivat uslijedio je zbog kvara na distributivnom (35 kv) postrojenju u postrojenju trafostanice Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES). Uloženi su maksimalni napori da se u najkraćem mogućem roku obezbijedi napajanje što većeg dijela grada električnom energijom”, stoji u zajedničkom saopštenju koje su tim povodom izdali Elektroproivreda Crne Gore i Crnogorski elektroprenosni sistem.

Prekid u napajanju strujom Tivta - meke crnogorskog elitnog i nautičkog turizma u sred špica turističke sezone, trajao je preko sat vremena. Potrošačima u pojedinim djelovima grada struja je puštana postepeno po reonima, a zadnji su je, nakon više od dva sata bez napajanja, dobili potrošači na području Krtola.

Uprkos činjenici da su Tivćani najurednije platiše računa za električnu energiju u cijeloj državi i da trafostanica CGES-a u Gradiošnici često ima tehničkih problema zbog kojih povremeno u manjoj ili većoj mjeri dolazi do prekida u snabdijevanju strujom, EPCG i CGES do danas nijesu učinile ništa da obezbijede sigurno napajanje Tivta strujom, pa se u 21.vijeku, u sred špica sezone, događaju havarije koje čitav grad satima ostavljaju bez električne energije.

Bonus video: