Roganović: Kotorskom vodovodu se duguje blizu 1,5 miliona eura

On je rekao da je dug za vodu moguće izmiriti u ratama, čime bi se izbjegle neprijatnosti prinudne naplate, isključenja sa vodovodne mreže ili sudska utuženja
60 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, Foto: Www.skyscrapercity.com
Kotor, Foto: Www.skyscrapercity.com
Ažurirano: 04.08.2014. 14:11h

Kotorski vodovod intenzivirao je naplatu potraživanja, jer se ukupan dug pravnih i fizičkih lica za utrošenu vodu iznosi blizu 1,5 miliona eura, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

Direktor Vodovoda, Dragan Roganović, apelovao je na potrošače da izmire račune, navodeći da je dug građana premašio milion eura, dok pravna lica duguju 465 hiljada.

"I mi imamo obaveze prema našim dobavljačima, tako da je naš dug prema Regionalnom vodovodu 300 hiljada eura, a prema Elektroprivredi 80 hiljada", kazao je Roganović agenciji MINA.

On je rekao da je dug za vodu moguće izmiriti u ratama, čime bi se izbjegle neprijatnosti prinudne naplate, isključenja sa vodovodne mreže ili sudska utuženja.

Roganović je pozvao korisnike usluga tog javnog preduzeća da priključe svoje objekte na novi kanalizacioni sistem, u cilju očuvanja životne sredine, ali i valorizuje turističkih kapaciteta.

Prema njegovim riječima, procenat neprihodovane vode u sistemu varira po mjesecima i u prosjeku se kreće između 70 i 75 odsto, sa tendencijom stalnog smanjenja.

To je, kako je naveo, rezultat sanacije mreže i smanjenja gubitaka u sistemu.

"Vodosnabdijevanje potrošača na gotovo cijeloj teritoriji opštine Kotor, izuzev kada dođe do kvarova ili strujnih ispada, sada je dvadesetčetvorosatno", kazao je Roganović.

Govoreći o značajnijim investicionim aktivnostima, on je naveo završetak prepravke sistema za distribuciju većih količina vode iz regionalnog vodovoda za područje od Dobrote do Risna, kao i za industrijsku zonu.

Cijena kubika vode u Kotoru za domaćinstva, sa PDV, iznosi 1,10 eura, a za pravna lica 2,20 eura.

U kategoriji domaćinstava na teritoriji kotorske opštine je oko 11 hiljada potrošača, dok je oko 800 pravnih lica.

Bonus video: