Kolašin: Radnici masovno otišli na odmore

„Rješenja o odmoru pisana su zbog činjenice da neki radnici ne iskoriste to svoje pravo, a zatim tuže i traže odštetu"
0 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Opština Kolašin, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.08.2014. 19:39h

Većina zaposlenih u kolašinskoj lokalnoj upravi od danas je na godišnjem odmoru. To je, navodno, naređenje predsjednika Opštine Darka Brajuškovića. Veći dio avgusta neće raditi ni većina rukovodioca opštinskih službi.

Rješenja o godišnjem odmoru radnicima Opštine štampana su odmah nakon što su primili platu, drugu po redu od maja. No, to što je odlazak na odmore, gotovo, masovan kažu u Sekreterijatu za opštu upravu neće onemogućiti normalno funkcionisanje u Opštini, a građani neće biti uskraćeni ni za jednu uslugu.

„Rješenja o odmoru pisana su zbog činjenice da neki radnici ne iskoriste to svoje pravo, a zatim tuže i traže odštetu. U svakoj službi ostavljen je optimalan broj zaposlenih, pa će sve funkcionisati normalno”, kazao je sekretar za opštu upravu Veselin Vukić.

Tokom dvadesetak minulih radnih dana, nije bila rijetkost da su opštinske kancelarije gotovo puste. Na radni elan zaposlenih i njihovih šefova je uticalo prolongiranje konstituisanja nove vlasti u tom gradu. U međuvremenu neke kancelarije opštinske uprave promijenile su namjenu. Tako je od nedavno na vratima kabineta predsjednika Skupštine opštine Mila Šukovića napisano -Klub odbornika Grupe birača.

Šuković je na lokalnim izborima bio nosilac te liste. Kako je mimo skupštinske odluke ta prostorija pripala Šukovićevim partijskim drugovima, juče u Opštini nije bilo moguće saznati. Ni on ni većina lokalnih funkcionera nijesu odgovarali na telefonske pozive novinara. Tako nijesmo mogli ni saznati gdje će ubuduće biti kabinet predsjednika Skupštine opštine.

Prema nezvaničnim informacijama, Šuković je sve predizborne aktivnosti sa ljudima sa svoje liste obavljao i do sada u svom kabinetu, a tamo se redovno održavaju i sastanci članova i simpatizera Grupe birača .

Bonus video: