Vojvodić traži više para iz državne kase

Goran Đurović, koji jedini iz ovog saziva ostaje u Savjetu, kazao je da je taj medij bolji nego prije pet godina
1 komentar(a)
Duško Simonović, Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Duško Simonović, Rade Vojvodić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.07.2014. 17:02h

Predsjednik Savjeta Radiotelevizije Crne Gore (RTCG) Dušan Simonović, kojem je juče istekao petogodišnji mandat, kazao je da taj medij može da odgovori zadacima koji se postavljaju pred javni servis.

On je na oproštajnoj sjednici, kojoj je prisustvovalo četiri od devet članova Savjeta, rekao da je to tijelo proteklih pet godina naporno radilo i da je bilo lakše posljednje tri godine od kako je promijenjen generalni direktor.

“Siguran sam da smo uspjeli da napravimo dobar rezultat”, kazao je Simonović.

Za RTCG u narednom periodu prioriteti su samostalnost u finansiranju, dalje kadrovsko osvježavanje i edukacija kadrova, te tehničko osposobljavanje i digitalizacija.

Goran Đurović, koji jedini iz ovog saziva ostaje u Savjetu, kazao je da je taj medij bolji nego prije pet godina.

“Ali još nije onakav kakvim bih ja želio da ga vidim ”, dodao je Đurović.

Generalni direktor RTCG Rade Vojvodić zahvalio se na saradnji Savjetu i istakao da je RTCG u dobroj mjeri uspio da odgovori zahtjevima javnosti. Za njega je prioritet izmjena zakona o finansiranju javnog servisa, jer je, kako je rekao, to urađeno svuda u regionu.

Da se mediju, na čijem je čelu, daje premalo Vojvodić je ilustrovao podacima iz najbližeg okruženja. “RTS dobija 120 miliona, makedonski javni servis 23, HRT 193, Slovenačka radiotelevizija 135, a mi 7,7 miliona eura, što je nedopustivo”, kazao je Vojvodić, dodajući da je obaveza države finansijska održivost javnog servisa.

Bonus video: