MVPEI: Protestna nota nije upućena

Standard podsjeća da se oko neraščišćenih vlasničkih odnosa vodi spor od 2003.godine
102 pregleda 2 komentar(a)
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Mvpei, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.07.2014. 14:20h

Crnogorsko Mininistarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) negiralo je pisanje bečkog Standarda da je zbog zatvaranja hotela Mogren u kome je bio smješten austrijski konzulat našoj ambasadorki u Austriji Slavici Milačić uručena protestna nota.

U saopštenju koje je Anteni M dostavilo MVPEI ističe se da iz Austrije nije stizala protestna nota, već da je u pitanju redovna komunikacija sa tom državom.

"Ministarstvo vanjskih poslova Austrije nije uputilo protesnu notu našoj Ambasadi u Austriji, već se u skladu sa ustaljenom diplomatskom praksom, radi o redovnoj diplomatskoj komunikaciji vezano za sva pitanja iz domena bilateralne i sveukupne saradnje", navodi se u saopštenju MVPE.

Iz MVPEI reagovali su i na navode bečkog lista da se Ministarstvo vanjskih poslova Austrije umiješalo u cio slučaj zbog toga što se u hotelu "Mogren" nalazi kancelarija počasnog Konzulata Austrije u Crnoj Gori i činjenice da je počasni konzul šef "Merkura" Milan Mrvaljević

"Crna Gora, i svi njeni organi, tokom već godinama trajućeg sudskog spora između dvije kompanije, preduzela je sve mjere i aktivnosti kako bi se zaštitile prostorije konzulata i osiguralo normalno i nesmetano funkcionisanje počasnog konzulata u skladu sa Bečkom konvencijom o konzularnim odnosima.Sva druga pitanja koja se tiču spornog vlasništva između kompanije Budvanska Rivijera i kompanije Merkur moraju se, kao u svakoj pravnoj drzavi, rješavati na osnovu važećih zakonskih propisa i u predviđenoj sudskoj proceduri bez miješanja i uticaja sa bilo koje strane", saopšteno je iz MVPEI.

Agencija Tanjug je danas prenijela navode bečkog Standarda da je, nakon što je interventna jedinica crnogorske policije prošle sedmice izbacila radnike i goste iz budvanskog hotela "Mogren", ambasadorka Crne Gore u Austriji Slavica Milačić pozvana u Ministarstvo inostranih poslova Austrije koje joj je predalo protestnu notu.

Bečki list navodi da je 60 policajaca rano ujutro ušlo u zgradu hotel da bi jedan oligarh blizak državi "vratio" hotel "Mogren".

Standard podsjeća da se oko neraščišćenih vlasničkih odnosa vodi spor od 2003.godine, kada je preduzeće "Merkur sistem" pobijedilo na tenderu, ali posao nije realizovan, jer od strane "Budvanske rivijere" nije uspostavljen predviđeni fond.

Bonus video: