Herceg Novi: Obilježen Dan Fizikalne terapije

Program u Igalu su upotpunili izlagači domaćih proizvoda i klapa “Castel Nuovo” iz Herceg Novog
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2018. 16:55h

Međunarodni dan fizikalne terapije danas su ispred druge faze Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu, zanimljivim programom obilježili fizioterapeuti, pacijenti i građani. Ovogodišnja tema bila je “Fizikalna terapija i mentalno zdravlje”.

“Dugotrajni mišićnokoštani poremećaji i problemi sa mentalnim zdravljem su vodeći uzroci bolovanja u svijetu. Da bi zadovoljili potrebe pacijenata, fizioterapeuti primjenjuju široki spektar sa fokusom na pokret i funkciju. Dio toga smo mi željeli da pokažemo ovog puta u Igalu”, kazao je Krsto Kovačević, predsjednik Komore fizioterapeuta Crne Gore.

Obilježavanjeo Dana fizikalne terapije organizovano je u Igalu da bi se dalo na značaju Institutu „Dr Simo Milošević“ gdje je sve počelo počelo prije pet i po godina, rekla je Milena Miranović sekretar stručne službe Komore.

Program u Igalu su upotpunili izlagači domaćih proizvoda i klapa “Castel Nuovo” iz Herceg Novog.

Svjetski dan fizikalne terapije svake se godine obilježava 8. Septermbra i nosi određenu poruku kojom se želi proširiti svijest o važnoj ulozi fizikalne terapije i fizioterapeutske profesije.

Svjetski Dan fizioterapije u Igalu su organizovali Komora fizioterapeuta Crne Gore, uz podršku Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” i Turističke organizacije Herceg-Novi.

Galerija

Bonus video: