Radovi na izgradnji vodovoda Bobija-Kraćedol odvijaju se po planu

Ministarstvo je uplatilo, kako se navodi, 15 hiljada eura, a mještani su prikupili deset hiljada eura
0 komentar(a)
vodovod, Foto: Vesko Belojević
vodovod, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.07.2014. 14:51h

Radovi na izgradnji vodovoda Bobija-Kraćedol, koji će riješiti problem vodosnabdijevanja za 30 domaćinstava i stvoriti pretpostavke za povratak ljudi na to seosko područje u Cetinjskoj opštini, teku planiranom dinamikom, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ukupna vrijednost vodovoda, prema projektu, iznosi 97 hiljada eura.

„Završeni su radovi na bušotini dubokoj 246 metara, nabavljeno je i postavljeno 830 metara cijevi. Shodno uspostavljenoj praksi, ovaj projekat zajednički realizuju Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Opština Cetinje i mještan“, kaže se u saopštenju tog resora.

U ovoj godini, Ministarstvo je uplatilo, kako se navodi, 15 hiljada eura, a mještani su prikupili deset hiljada eura.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović, rekao je da Vlada ima jasnu politiku ruralnog razvoja.

„Postižemo i više od planiranog zahvaljajući zajedničkim naporima građana, lokalne uprave i Ministarstva poljoprivrede. Nastavićemo dalje da unapređujemo ruralnu infrastrukturu“, poručio je Ivanović.

Prema njegovim riječima, izgradnja vodovoda, probijanje i nasipanje puteva, gradnja vodopojilišta, uređivanje korita rijeka u cilju sprečavanja nošenja plodnog zemljišta, i istražnim radovi za pronalaženje vode biće i dalje u našem fokusu.

„Prednost dajemo projektima čijom će se realizacijom zadovoljiti potreba većeg broja ruralnog stanovništva, sa većim brojem stoke ili većim površinama koje se obrađuju“, rekao je Ivanović, podsjećajući da je tokom prošle godine, Ministarstvo u saradnji sa opštinama i građanima, završilo 18 vodovoda, čime je vodu dobilo 1.020 domaćinstava.

On je podsjetio da je u toku ove godine planiran završetak još 15 vodovoda sa 650 domaćinstava koji bi riješili pitanje vodosnabdijevanja.

„Pozivam sve da brže i više radimo. Ništa neće samo. Potreban nam je mnogo veći stepen zajedničke saradnje i međusobne podrške da bi oživjeli ruralne krajeve i poboljšali kvalitet života, kako stanovnika koji sada žive na selu, tako i budućih, za koje sam siguran da će pronaći ekonomski motiv za povratak selu i poljoprivredi“, poručio je Ivanović.

Bonus video: