Ministarstvo odbrane na adaptaciju službenih stanova daje 120.000 eura

Ministarstvo planira i da utroši 40.000 eura na nabavku rezervnih djelova za naoružanje, koje treba da bude isporučeno u kasarnu “Milovan Šaranović” u Danilovgradu
0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.09.2018. 12:59h

Ministarstvo odbrane namjerava da potroši 120 hiljada eura na adaptaciju službenih stanova širom Crne Gore. U odluci se navodi da će službeni stanovi biti adaptirani u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima, Tivtu, Ulcinju, Kolašinu i Baru.

Ministarstvo ima više službenih stanova u Podgorici, Pljevljima i Tivtu, u ostalim gradovima raspolaže sa po jednim stanom. U tenderskoj dokumentaciji se navodi da kod pojedinih stanova adaptacija podrazumijeva čišćenje ili krečenje, dok je kod drugih planirano potpuno renoviranje.

U dokumentaciji dostupnoj na portalu javnih nabavki stoji da je garantni rok najmanje dvije godine.

Ministarstvo, takođe, planira da utroši 40.000 eura na nabavku rezervnih djelova za naoružanje, koje treba da bude isporučeno u kasarnu “Milovan Šaranović” u Danilovgradu. Tenderskom dokumentacijom je, između ostalog, predviđena nabavka nišana, prigušivača, remnika i dvonožaca. Ministarstvo je, u međuvremenu, zaključilo ugovor vrijedan 600 hiljada eura za konverziju raketne topovnjače RTOP-405 u patrolni brod.

Posao je dobila tivatska kompanija “Arsenal Rem”, čiji je osnivač i izvršni direktor Vasilije Pecić. Mjesto izvršenja ugovora je u Baru, a njime je predviđeno 20 ispitnih vožnji.

Bonus video: