I ove godine mobilno klizalište na trgu u Pljevljima

U Nacrtu Strategije razvoja sporta Opština Pljevlja je planirala izgradnju gradskog klizališta, ali nijesu precizirani rokovi do kada će to biti urađeno
260 pregleda 2 komentar(a)
Pljevlja, klizalište, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, klizalište, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.09.2018. 16:54h

Opština Pljevlja i ove godine postaviće klizalište na Trgu 13. jul u centru grada.

Centar za sport i rekreaciju prije nekoliko dana raspisao je tender za zakup mobilnog klizališta, a procijenjena vrijednost nabavke je oko 25.000 eura.

Klizalište će biti iznajmljeno na period od dva mjeseca - od 15. decembra ove do 15. februara naredne godine.

Centar je i prošle godine zakupila klizalište od beogradske firme “Gemtehnik”, na period od dva mjeseca što je lokalnu upravu koštalo 27.370 eura.

Klizališta je površine 300 metara kvadratnih i u njemu u isto vrijeme može da kliza 90 osoba.

Osim posebne podloge koja se zaleđuje, klizalište ima rashladni uređaj koji može da površinu održava zaleđenom i do temperatura od 16 stepeni.

Isporučilac opreme biće u obavezi i da oko klizališta postavi zaštitnu orgadu, alatke za održavanje leda i 120 klizaljki za iznajmljivanje kao i pomagala za učenje klizanja.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Veselin Peruničić kazao je da je prošle godine postavljanje klizalište opravdalo očekivanja, jer je veliki broj mladih naučio da kliza.

Prodato je više od 11.000 ulaznica po cijeni od jednog eura za sat klizanja.

U tu cijenu uračunato je i iznajmljivanje klizaljki.

Klizalište je radilo svakog dana od 10 do 22 sata.

U Nacrtu Strategije razvoja sporta Opština Pljevlja je planirala izgradnju gradskog klizališta, ali nijesu precizirani rokovi do kada će to biti urađeno.

Izgradnja klizališta koštala bi oko 100.000 eura, a osim pribavljanja potrebnih dozvola, potrebno ga je uklopiti i u planska dokumenta i obezbijediti kompletnu infrastrukturu.

Bonus video: