Sezona na primorju dovodi i varalice: Prevaranti mame naivne

Pošto je ta pojava sve izraženija komunalne policije primorskih opština, pošto se to dešava na javnim površinama, morale bi da reaguju
74 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2014. 05:48h

Na našem primorju, na mjestima gdje cirkuliše veliki broj ljudi, i ove godine je vrlo izražena pojava prosjačenja pod plaštom traženja priloga za navodno liječenje člana porodice.

Iako među onima koji "traže pomoć za liječenje" moguće ima i onih kojima je ona zaista potrebna, broj onih koji turiste na izlazu iz marketa ili restorana dočekaju sa plastificiranom fotografijom, obično svog bolesnog djeteta, je sve veći pa se sumnja da je riječ o prevari i zloupotrebi ljudskog saosjećanja.

Čitalac “Vijesti” iz Boke proslijedio nam je fotografije na kojima se ispred megamarketa u Radanovićima vide mlade žene koje, kako on kaže, kao ose napadaju prolaznike čim izađu iz marketa i naizust izgovaraju priču o životnim nedaćama.

Pošto je ta pojava sve izraženija komunalne policije primorskih opština, pošto se to dešava na javnim površinama, morale bi da reaguju.

Iz kotorske Komunalne policije je “Vijestima” rečeno da je ta pojava uočena u skoro svim mjestima, posebno većim. Osim da upozoravaju varalice da to ne smiju raditi na javnim površinama, komunalni policajci, kako tvrde, ne mogu učiniti ništa drugo, pa zbog toga i ne žele javno da govore o ovom problemu.

Objašnjavaju da se u većini slučajeva radi o stranim državljanima iz zemalja iz okruženja, što će reći da je to posao za policiju.

U Komunalnoj policiji tvrde da se u većini slučajeva radi o prevari.

Galerija

Bonus video: