Nikšić: Psi lutalice provalili u kavez i zaklali 10 ćurki

Psi upali u dvorište Ane Mušikić, u mjestu Čalđalica, na ulazu u grad
112 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2014. 07:41h

Nevoljama sa psima lutalicama u Nikšiću izgleda nema kraja. Tri psa lutalice, juče rano ujutru, upala su u dvorište Ane Mušikić, u mjestu Čalđalica, na ulazu u grad, i preklala čak deset ćuraka.

Mušikić je kazala da je juče ujutro probudio lavež kućnog psa, ali da nije ni slutila šta se dešava. Kada je izašla iz kuće vidjela je pored kaveza sa živinom pse koje je potom vikom otjerala.

Tek kasnije je vidjela da su psi zapravo provalili u kavez sa ćurkama i potamanili svih deset koliko ih je imala.

"Ja sam ušla u kuću ne sluteći da su nešto uradili. Kasnije, pošto sam žurila da izvadim nalaze pošla sam da nahranim kokoške i ćurke, ali kada sam došla imala sam šta da vidim. Pokolj. Kao što vidite probili su mrežu, ne znam, ovo je stvarno strašno”, kazala je Ana.

Nakon što je slučaj prijavila nadležnima, ubrzo su došli iz veterinarske službe, napravili zapisnik i samo potvrdili njenu priču.

“Ovo je tipično za pse. Vidi se kako su koske polomljene, koliko mogu da uhvate vilicom”, objasnio je veterinarski inspektor Petko Mikić, pokazujući lešinu sa iskomadanom utrobom i pokidanim koščicama.

On naglašava da je ovo u zadnjih deset dana već drugi slučaj da psi napadaju upravo ćurke.

Ana će, kaže, za svoje tražiti odštetu.

“Svaku sam kao ćure plaćala 10 eura, znači platila sam ih 100 eura, plus što sam hranu kupovala”, prokomentarisala je kratko.

Ovo je zapravo samo još jedan u nizu napada pasa širom Nikšića.

Inače, priča o izgradnji azila traje već pet godina, a čini se da bi Opština mnogo bolje prošla da je to već uradila, jer je u proteklom periodu dosta novca potrošeno samo na plaćanje odšteta zbog napada pasa.

U Opštini su ranije “Vijestima” kazali da je budžetom za ovu godinu opredijeljeno oko 50.000 eura za izgradnju azila za pse.

Ipak, rokove nijesu mogli precizirati jer će to zavisiti od odabira lokacije koja se još traži.

Galerija

Bonus video: