Sjednica Tužilačkog savjeta nakon praznika

"Sjednica će najvjerovatnije biti održana uskoro", rekao je on, dodajući da to neće biti sjutra, već nakon praznika
63 pregleda 2 komentar(a)
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Veselin Vučković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.07.2014. 11:27h

Tužilački savjet bi naredne sedmice trebalo da održi sjednicu na kojoj će biti utvrđena lista kandidata za vrhovnog državnog tužioca (VDT).

Vršilac dužnosti VDT-a Veselin Vučković je, upitan kad se može očekivati sjednica Tužilačkog savjeta, budući da je raspisan konkurs za prijave za izbor VDT-a, kazao da su završene pripremne aktivnosti za sjednicu, kroz pribavljanje potrebnih mišljenja i kompletiranje materijama za sve članove Savjeta.

"Sjednica će najvjerovatnije biti održana uskoro", rekao je on, dodajući da to neće biti sjutra, već nakon praznika.

"Mislim da je u pripremi sjednica negdje pred kraj naredne nedjelje".

Vučković je novinarima rekao da će funkciju predsjedavanja narednom sjednicom Tužilačkog savjeta i aktivnosti u pripremi te sjednice voditi zamjenik predsjednika Tužilačkog savjeta.

"Zbog proste činjenice da sam i ja jedan od kandidata koji je podnio prijavu na javni poziv za izbor na funkciju VDT-a", naveo je on.

Vučković je kazao da nije njegovo da komentariše činjenicu da je tokom prošlog izbora za VDT kandidat iz redova advokata dobio veću pdoršku nego kandidat iz redova tužilaca.

Na pitanje da li je, u istrazi povodom ubistva Duška Jovananovića izjava uzeta od premijera, Vučković je rekao da nije uobičajeno u predmetu, koji je u fazi izviđaja, izvještavati o procesnim radnjama.

"Ipak ću vas uputiti na višeg državnog tužioca od kog zatražite o tom i dugim predmetima iz njegove nadležnosti, a on će vam odgovoriti u mjeri informacija koje je moguće u određenom stadijumu postupka", rekao je Vučković.

Bonus video: