Opština Tivat izdvojila 120.000 eura za sanaciju školskih objekata

Ministarstvo prosvjete godinama se ne obazire i na više puta ponovljen apele nastavnog osoblja i lokalne uprave da je Tivtu neophodna izgradnja još jedne nove osnovne škole
0 komentar(a)
OŠ Branko Brinić, Foto: Siniša Luković
OŠ Branko Brinić, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.09.2018. 07:05h

Opština Tivat uložiće oko 120.000 eura u sanaciju školskih objekata u tom gradu.

U toku je sanacija oštećenog krova na objektu Osnovne škole "Branko Brinić" u Radovićima za koju je Opština Tivat izdvojila 30.000 eura, a 28.000 eura donirali su strateški strani investitori koji posluju u ovom gradu.

Na objektu Srednje mješovite škole "Mladost" počela je zamjena dotrajale drvene stolarije novom PVC stolarijom, vrijedna 120.000 eura.

Ove radove koji se obavljaju fazno tako da ne ometaju izvođenje nastave, Opština Tivat finansira sa 60.000 eura, koliko je izdvojilo i Ministarstvo prosvjete iz državnog budžeta.

Uskoro će, kao je najavljeno, početi i druga faza zamjene dotrajale drvene novom PVC stolarijom i na centralnom objektu OŠ "Drago Milović" u što Opština Tivat ulaže 30.000 eura.

Tivatske obrazovne ustanove godinama su zapuštene od strane Ministarsta prosvjete koje u njih ništa, ili minimalno ulaže, pa se za popravke i osavremenjavanje uslova u kojima preko 2.000 učenika pohađaju nastavu, najčešće brinu Opština, strani investotori i drugi donatori.

Ministarstvo prosvjete godinama se ne obazire i na više puta ponovljen apele nastavnog osoblja i lokalne uprave da je Tivtu neophodna izgradnja još jedne nove osnovne škole.

Bonus video: