Policija opet u Kuljačinim apartmanima

Ugovor vrijedan 79.920 eura, za period od 1. jula do 6. avgusta, potpisali su Jadranka Kuljača i Raško Konjević
68 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2014. 13:50h

Službenici Uprave policije i ovoga, sedmog ljeta zaredom, uglavnom pripadnici Posebne i ostalih elitnih policijskih jedinica angažovanih radi očuvanja javnog reda i mira tokom turističke sezone, biće smješteni u apartmanima firme „Gaga trend“ u Rafailovićima, vlasništvo Jadranke Kuljače, supruge bivšeg gradonačelnika Budve Rajka Kuljače.

Ugovor vrijedan 79.920 eura, kojim je preciziran smještaj 60 pripadnika Uprave policije, za period od 1. jula do 6. avgusta na bazi punog pansiona, nakon sprovedenog tenderskog postupka, krajem juna potpisali su Jadranka Kuljača i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Riječ je prvom, od dva tendera koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo, oba vrijedna po 80 hiljada eura, a namijenjeni su za smještaj 60 pripadnika policije, ukupno 74 dana u Budvi. Jadranka Kuljača dostavila je na prvom tenderu najprihvatljiviju ponudu, koja je ujedno bila i jedina.

Drugi tender, koji je MUP raspisao na ime Opštine Budva, nakon što je gradonačelnik Lazar Rađenović dao ovlašćenje resornom Ministarstvu da sprovede tenderski postupak, još nije okončan, a riječ je smještaju 60 pripadnika Uprave policije, nakon 6. avgusta u periodu od 37 dana. I ovaj tender je limitiran na 80 hiljada eura, koliko je metropola turizma izdvojila u budžetu.

MUP je i prošle godine na ime smještaja 60 pripadnika policije platio firmi Kuljačine supruge istu sumu, odnosno 79.920 eura

MUP je i prošle godine na ime smještaja 60 pripadnika policije platio firmi Kuljačine supruge istu sumu, odnosno 79.920 eura, jer je njena ponuda bila prvorangirana. „Za potrebe smještaja službenika policije raspisan je Poziv za otvoreni postupak javne nabavke za smještaj u Budvi tokom trajanja ljetnje sezone na period od 1. jula do 6. avgusta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je Planom javnih nabavki za ovu uslugu opredijelilo 80.000 eura. Na nadmetanje se javio samo jedan ponuđač 'Gaga trend' iz Budve sa kojim je sklopljen ugovor na iznos 79.920,00 eura. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je, u ime i za račun Opštine Budva.

Poziv na otvoreni postupak javne nabavke broj 264/14, sa pozicije 264 Plana javnih nabavki Opštine Budva, za smještaj pripadnika policije za isti broj dana, i pod istim uslovima, za period nakon 6. avgusta. Postupak je još u toku", naveli su u Službi za odnose sa javnošću.

Ubrzo će biti poznato da li će se pripadnici Uprave policije, koji su uveliko stigli u apartmane Kuljače, zadržati u njima i nakon 6. avgusta, odnosno da li će firma “Gaga trend” inkasirati još 80 hiljada eura, odnosno ukupno 160 hiljada samo za ovo ljeto. Opština Budva još nije izmirila Kuljači 80.000 eura za 2013. godinu. Prošle godine Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovelo je takođe tenderski postupak za smještaj 60 pripadnika Uprave policije, gdje je firma “Gaga trend” dostavila najbolju ponudu.

Međutim, tenderski postupak, kada je riječ o Opštini, nije bio okončan, iako su policajci uveliko pune tri sedmice boravili u Kuljačinim apartmanima. Naime, službenica javnih nabavki osporila je ponudu Jadranke Kuljače, uz tvrdnju da je riječ o sukobu interesa, jer je njen suprug predsjednik Izvršnog odbora Turističke organizacije Opštine Budva.

“Kao suprug Jadranke Kuljače nisam akcionar ili član organa upravljanja Opštine Budva, već član organa upravljanja Turističke organizacije Opštine Budva, kao samostalnog pravnog lica, smatram da saglasno članu 17 Zakona o javnim nabavkama, ne postoji sukob interesa”, obrazložio je tada Kuljača, koji je i ranije za “Vi j e s t i ” kazao da je upravo turizam jedini izvor prihoda od koga sada živi njegova porodica.

Kuljača je u slučaju Zavala optužen za zloupotrebu službenog položaja, očekuje se da će Viši sud presudu donijeti 17. jula.

U prvom procesu on je osuđen na pet i po godina, ali je Apelacioni sud oborio presudu.

Precizan ugovor

Ugovor koji je MUP zaključio sa firmom “Gaga trend”, u kojoj je Jadranka Kuljača, osnivač i izvršni direktor, jasno precizira uslove i uslugu u apartmanima. Ukoliko se ustanovi da “Gaga trend” nije pruži la t ra ženi kvalitet usluga, m ože biti pokrenut raskid ugovora.

MUP je sa svoje strane dužan da u roku od 15 dana, nakon što pripadnici policije napuste smještaj izmiri cjelokupan iznos.

Galerija

Bonus video: