Skokovi sa starog mosta: Šćepanović ponovo trijumfovao

Publiku je oduševio revijalni dio, kada je nastupila Dajana Dangubić, prva dama koja je skočila sa 17,5 metara visokog mosta na Tari
91 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 06.07.2014. 08:26h

Kolašinac Rade Šćepanović ponovo je trijumfovao na sedmom Međunarodnom kupu „Mojkovac stari most“, u skokovima u vodu sa velikih visina. To je treći put da Šćepanović pobjeđuje na tradicionalnom takmičenju koje se održava na starom mojkovačkom mostu. Drugo mjesto pripalo je Janu Vončini iz Idrije, a treći je bio Borko Miladinović iz Užica.

Mnogobrojnu publiku oduševio je juče i revijalni dio u kojem je nastupila Dajana Dangubić iz Konjica. Ona je prva dama koja je skočila sa 17,5 metara visokog mojkovačkog mosta na Tari.

Manifestaciju, koja je postala prepoznatljiv znak mojkovačkog ljeta, i ove godine organizuje lokalna Turistička organizacija. Ovog puta učestvovalo je dvadestet takmičara iz svih zemalja Balkana.

„Ova smotra nije važna samo za lokalnu turističku organizaciju i opštinu Mojkovac, već za cijelu Crnu Goru jer je to jedina sportska manifestacija ovog tipa u našoj zemlji. Stari most je inače simbol grada Mojkovca, njegove graditeljske karakteristike su još iz doba stare antike, urađen je početkom 30-tih godina prošlog vijeka sa rasponom luka od 50 metara i jedan od prvih mostova koji je premostio rijeku Taru”, kazali su iz TO Mojkovac, koja je i organizator manifestacije, dok su sponzori Opština i građevinsko preduzeće „Đoko Vuković“.

Kako je kazao pobjednik takmičenja Šćepanović, ove godine je bilo teže pobijediti nego ranije, jer je konkurencija bila jača. Pored Šćepanovića i njegovog sugrađanina Aleksandra Bulatovića, koji su i ovog puta predstavljali Mojkovac, u takmičenju „Kup stari most Mojkovac 2014” učestvovali su Podgoričani Mirsad Sadiković i Aleksandar Nikolić, Vedad Bašić iz Mostara, iz Konjica Elvir Kovačević, Dangubić Danko i Dajana. Sa starog mojkovačkog mosta skakali su i Dino Bajrić, Mustafa Šarić iz Zenice i Amar Ćatić i Đorđije Gajić iz Banja Luke. Sloveniju je predstavljao takmičar Jan Vončina iz Idrija, a Srbiju Kragujevčani Marko Pavlović, Marijan Milanović, Mladen Cvetković i Goran Boić i Borko Miladinović, Ivica Domanović, Aleksandar Aleksić i Aleksandar Simanić iz Užica.

Bonus video: