Rješavanje stambenih pitanja za raseljene sa statusom stranca

U opštini Herceg Novi se, kako se dodaje, planira izgradnja stanova za najugroženije osobe
1 komentar(a)
Raseljena lica, Izbjeglice, Foto: Arhiva "Vijesti"
Raseljena lica, Izbjeglice, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.07.2014. 17:32h

Ministarstvo rada i socijalnog staranja pozvalo je reseljene, koji su dobili status stranca sa stalnim nastanjenjem ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, da se jave Centru za socijalni rad zbog rješavanja stambenog pitanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, raseljene, interno raseljene i bivše raseljene i interno raseljene osobe mogu se javiti od 1. do 20. jula svakog radnog dana od deset to 12 sati u Centar za socijalni rad, ako su zainteresovane za rješavanje stambenih pitanja kroz dodjelu građevinskog materijala za izgradnju kuća ili dodjelu montažnih kuća.

"Oni treba da dostave kopiju identifikacionog dokumenta za nosioca domaćinstva, dokaz o vlasništvu nad placem i dokaz o mogućnosti za gradnju iz nadležnog sekretarijata", navodi se u saopštenju.

U opštini Herceg Novi se, kako se dodaje, planira izgradnja stanova za najugroženije osobe sa pomenutim statusom koje borave u toj opštini, a koje do sada nijesu trajno riješile svoje stambeno pitanje.

"Oni se mogu javiti u Centar za socijalni rad Herceg Novi svakog radnog dana od deset do 13 sati, od 1. jula do 1. avgusta kako bi ispunile evaluacioni upitnik", kazali su iz Ministarstva.

Kako su podsjetili, projekat se realizuje sredstvima dobijenim kroz Regionalni stambeni program, koji se sprovodi u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Bonus video: