Koprivica ogorčen: Na željezničkoj stanici rukom pišu karte

Milovan Janković, direktor Sektora za lokalni prevoz ŽPCG kazao je “Vijestima” da su imali pad sistema i da je radio samo jedan šalter
105 pregleda 14 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.07.2014. 18:19h

Ko je juče krenuo na put vozom sa podgoričke željezničke stanice mogao se sa nostalgijom, ali i sa nervozom prisjetiti davnih vremena i sedamdesetih godina kada je ova vrsta saobraćaja počela da funcioniše u našoj državi, kaže profesor Dragan Koprivica, koji je juče bio svjedok vrlo ružne slike crnogorske željeznice.

“Od svih šaltera kad počinje špic turističke sezone, kad putuju i brojni stranci radio je samo jedan šalter. Mnogo putnika je čekalo i negodovalo gledajući kako jedna radnica na šalteru rukom ispisuje vozne karte”, tvrdi Koprivica, koji je funkcioner DF-a.

On se, kako kaže, obratio šefu stanice Bešoviću, koji ga je uputio na direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) Milojicu Zindovića:

“Odjednom su proradila sva tri šaltera, pa je putnicima laknulo. Kad sam potom na trećem šalteru došao na red, i zatražio kartu za Nikšić, službenica je rekla da se na tom šalteru izdaju karte samo za Sutomore. To, naravno, nigdje nije pisalo, a putnici pri sebi nijesu imali staklenu kuglu da izgataju na kojem šalteru se kupuju koje karte. Prešao sam u drugi red da opet čekam pitajući se hoće li voz u međuvremenu otići. Na kraju nijesam zakasnio na voz samo zato što je kasnio u polasku dvadesetak minuta, jer je morao na neplaniranu kontrolu u depo”.

Koprivica kaže da je među onima koji su nervozno čekali bilo i onih koji su govorili da to neko radi namjerno da bi išao na ruku autobuskim prevoznicima:

“U to ne želim da vjerujem, ali građani opravdano negoduju i ne vjeruju da se na tako frekventnom mjestu radi kao poslije Drugog svjetskog rata”.

Janković: Pao je sistem, to se dešava

Milovan Janković, direktor Sektora za lokalni prevoz ŽPCG kazao je “Vijestima” da su juče imali pad sistema i da je radio samo jedan šalter:

“To se dešava i u pošti, bolnici... Koprivica je to tendenciozno predstavio... Po istraživanju rađenom sredinom maja, u kojem je učestvovalo 500 putnika, cijenom je bilo zadovoljno 94 odsto putnika, komforom 87 odsto, higijenom 90, odnosom željezničkog osoblja 88, a radom šalterskog osoblja 80 odsto ispitanih putnika. Primjedbi i sugestija 69 odsto putnika nije imalo”.

Bonus video: