Cetinje: Defile malenih Cetinjana u čast završetka vrtića

Za tu priliku obukli su svoje najljepše haljinice i košulje, na glavu stavili šešire i prošetali svoje nove cipelice
87 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2014. 12:49h

Cetinjski krozo sinoć je bio rezervisan za najmlađe sugrađane - klinci koji su u junu napustili vrtiće, a u septembru se sele u školske klupe, tradiocionalno su prošetali Njegoševom ulicom.

Za tu priliku obukli su svoje najljepše haljinice i košulje, na glavu stavili šešire i prošetali svoje nove cipelice.

Nakon defilea, uslijedila je svečanost u hotelu „Grand“, na kojoj su se mališanima obratili direktorica Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović i sekretar za socijalnu politiku i mlade Prijestonice Cetinje Božidar P. Drecun.

Vukasnović je mališanima koji su do danas pohađali vrtić uspjeh u daljem školovanju.

"Rukovodstvu i nastavnom kadru JPU „Zagorka Ivanović“ bilo je zadovoljstvo raditi sa djecom koja će od naredne školske godine biti nove učenice i učenici cetinjskih osnovnih škola", kazala je Vuksanović.

Drecun je još jednoj generaciji mališana koju je iznjedrio cetinjski vrtić poželio puno uspjeha tokom osnovnog obrazovanja.

"Iza vas je lijep period druženja i prvih saznanja kojeg ćete se rado sjećati, a koji, prije svega, predstavlja izuzetnu podlogu za izazove koji se nalaze pred vama. Naravno, kada ste imali privilegiju da budete dio Javne predškolske ustanove 'Zagorka Ivanović' i da vas u minulim godinama obrazuje i vaspitava njihov, po mom mišljenju, najbolji predškolski nastavni kadar u Crnoj Gori, onda sam siguran da u osnovno obrazovanje ulazite više nego spremni", kazao je on.

U okviru manifestacije, na terasi hotela „Grand“ organizovana je i zabava za djevojčice i dječake.

Galerija

Bonus video: