Šest crnogorskih policajaca će tokom ljeta raditi u Hrvatskoj

Policajci koji će boraviti u Hrvatskoj, su izrazili zahvalnost na ukazanom povjerenju da kroz pomenuti angažman istaknu svoj profesionalizam
103 pregleda 2 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Uprava policije
Uprava policije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 30.06.2014. 11:47h

Pomoćnik direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Nikola Janjušević i savjetnik direktora UP Sead Frljučkić danas su organizovali prijem za policajce koji će tokom ljetnje turističke sezone raditiu Hrvatskoj.

"Šest policajaca će, shodno Protokolu o saradnji tokom ljetnje turističke sezone 2014, potpisanom između Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, u smjenama radno boraviti u Hrvatskoj i to u Policijskoj upravi Dubrovačko-Neretvanskoj u periodu od 1. jula do 1. septembra ove godine", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Janjušević i Frljučkić su svojim službenicima poželjeli uspješan rad u Hrvatskoj, i istaknuto je da je upućivanje policajaca na rad u Hrvatsku tokom ljeta prilika da policije dvije države razmijene profesionalna iskustva.

Policajci koji će boraviti u Hrvatskoj, su izrazili zahvalnost na ukazanom povjerenju da kroz pomenuti angažman istaknu svoj profesionalizam.

Protokol između Crne Gore i Hrvatske je zaključen na bazi reciprociteta, tako da će i policajci iz Hrvatske tokom ljeta biti radno angažovani u Crnoj Gori.

Osim njih, na primorju će sa našim službenicima timski raditi i policajci iz Albanije, Srbije, Italije i Makedonije.

"Cilj projekta razmjene policajaca tokom ljeta sa policajcima iz regiona je težnja da se turisti iz zemalja u okruženju u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće. Ovaj projekat se realizuje u okviru Operativne akcije "Ljeto 2014", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: